Gribi önlediği söyleniyordu! Meğer sağlığımızı tehlikeye atıyormuşuz!

Gribi önlediği söyleniyordu! Meğer sağlığımızı tehlikeye atıyormuşuz!

Grip ve soğuk algınlığına iyi geliyor diye tükettiğimiz bitki çaylarının altındaki gizli tehlike ortaya çıktı. Uzmanlar dikkatli tüketilmesi konusunda uyardı. İşte detaylar...

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte gribal hastalıklarında yayılımı kolaylaştı. Pek çok kişi hastalığa karşı önlem almak ve hastalıktan kurtulmak için bitki çaylarından destek alabiliyor. Fakat tüketilen bu bitki çaylarının sağlığı olumsuz yönde etkileyebileceği ortaya çıktı.

bitkiiidf.png

Soğuk kış günlerinde sık sık tercih edilen bitki çaylarına karşı çok dikkatli olunması gerekiyor. Ekinezya, kuşburnu, ıhlamur gibi kışın tüketilen bitki çayları bağışıklık sistemini güçlendirirken solunum yolu problemlerinin de sağlıklı şekilde tedavi etmeye yardımcı olmaktadır. Kontrolsüz ve ölçüsüz tüketilen bitki çayları vücuda sağlıktan çok zarar verebilmektedir.

Yapılan araştırmalar sonucunca bazı bitki çaylarının tüketilmesi kan sulandırıcılar, pıhtılaşmayı önleyen ilaçlar ve aspirin ile birleştirildiğinde karaciğer ve böbrek hasarına neden olabildiği ortaya çıktı.

ilaf.jpg

Kronik hastalığı bulunan ya da gribal enfeksiyonlara karşı ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktor kontrolünde bitki çayı tüketmeye özen göstermeniz sürecin çok daha sağlıklı şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN