Grip mevsimi başladı aşı zamanı geldi

Grip mevsimi başladı aşı zamanı geldi

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, grip hastalığının özellikle bazı yaş gruplarında ağır seyirli olduğunu ifade etti. Mamçu, “Ağır komplikasyonlardan korunmak ve hastalıkları hafif geçirmek için mutlaka grip aşısı olmalıyız” dedi.

AYŞEGÜL BAĞCI BEYER

Sonbaharın gelmesiyle birlikte grip aşısı olma zamanı da geldi. Her yıl dünyada yaklaşık 500 milyon kişinin gribe yakalandığını belirten uzmanlar, 300 bine yakın kişinin gribe bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini söylüyor.

Grip hastalığının özellikle bazı yaş gruplarında ağır seyirli olduğunu ifade eden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu “Ağır komplikasyonlardan korunmak ve hastalıkları hafif geçirmek için mutlaka grip aşısı olmalıyız” dedi.

Grip aşısının Eylül, Ekim aylarından itibaren yapılması gerektiğine dikkat çeken Dr. Mamçu aşının zamanında yapılıp gerekli bağışıklık oluşturulursa başarı oranının son derece yüksek olduğuna vurgu yaptı.

“Aşıya karşı ciddi derecede alerjisi olmuş ve yumurtaya ciddi alerjisi olan kişiler dışında herkese grip aşısı yapılabilir.” diyen Mamçu, aşının içerisindeki maddelerin diğer aşılardan herhangi bir farkının olmadığını söyledi.

Mamçu, grip hastalığına neden olan virüsün her yıl değiştiğini bu nedenle de her yıl grip aşısını yeniden olmak gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN