Günde 3 tane yiyin bağırsaklarınız çözülsün

Günde 3 tane yiyin bağırsaklarınız çözülsün

Uzmanlar, bağırsak sağlığının önemli olduğunu ve kabızlık gibi sindirim sorunlarının bazı besinlerle çözülebileceğini belirtiyor. Bağırsak florasının bozulmasına neden olan ilaçlar ve sağlıksız beslenme, zararlı bakterilerin artmasına yol açarak gaz, şişkinlik ve kabızlık gibi sorunlara neden olabiliyor. Bu sorunlar için çözüm basit! Günde 3 tane yiyin bağırsaklarınız anında çözülsün…

Bağırsak sorunu yaşayanlar için bu doğal yöntemlerle kabızlık, sinirdirim sistemi gibi pek çok rahatsız edici sağlık sorunlarından kurtulabilirler. Evde bulunan bu besinler bağırsaklarınızı anında çözecek.

Uzmanlar, kabızlığı ve sindirim sorunlarını çözen bazı mucizevi besinleri sıraladı. İşte günde üç tane tüketildiğinde sindirim sorunlarını çözen bu besinler:

Kuru erik: Sindirim sistemini rahatlatan kuru erik, zeytinyağı ile birlikte bekletildikten sonra tüketildiğinde daha etkili oluyor. Dilimlenmiş üç adet kuru eriğin üzerine bir kaşık zeytinyağı eklenip bir saat bekletildikten sonra tüketilmesi sindirim sisteminin rahatlamasına yardımcı oluyor.

img-6114.jpeg

KURU KAYISI, KURU İNCİR, KURU ERİĞİ DOLABINIZDAN EKSİK ETMEYİN

Kuru incir: Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan kuru incir, uyku öncesi bir adet tüketildiğinde bağırsakların temizlenmesine yardımcı oluyor. Bu sayede sabahları rahat bir sindirimle güne başlamak mümkün oluyor.
Kuru kayısı: Lif, vitamin ve antioksidan bakımından zengin olan kuru kayısı, sindirim sisteminin düzgün çalışabilmesi için önemli bir besin kaynağıdır.

img-6115.jpeg

NANELİ YEŞİL ÇAYI GÜNDE 1 FİNCAN İÇİN

Naneli yeşil çay: Antioksidan içeriği yüksek olan yeşil çay, kansere karşı koruyucu etkisiyle bilinirken sindirim sistemini de rahatlatır. Günde bir fincan naneli yeşil çay tüketmek, enfeksiyonlara karşı koruma sağlamanın yanı sıra gaz sorunlarını da azaltır.
Kefir: Probiyotik ihtiyacını karşılayan kefir, kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Uyku öncesi bir bardak kefir içmek, uyku kalitesini artırırken kabızlık şikayetlerini de azaltır.
Zencefil ve limonlu su: Zencefil, mevsim geçişlerinde sık hastalanma riskini azaltırken bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Zencefil ve limonlu su, doğal bir ilaç gibi etki gösterir.

Bağırsak sağlığını korumak ve sindirim sorunlarını çözmek için bu besinleri düzenli olarak tüketmek önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN