Hamileler bunu ağzına bile değirmesin! Canan Karatay gebeleri uyardı: Çocuklarda bu hastalıklara neden oluyor

Hamileler bunu ağzına bile değirmesin! Canan Karatay gebeleri uyardı: Çocuklarda bu hastalıklara neden oluyor

Canan Karatay'dan ezber bozan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hamile kadınlara çevirdiği oklar üzerine, kesinlikle yenilmemesi gereken ürünlerden bahsetti. Kadınlar hamileyken bunları yerse çocuklarında hastalıklar oluşuyor. Ağzınıza bile sürmeyin! İşte tüm detaylar...

Ülkemizde yer alan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, hamile kadınları uyardı. Hamilelikte oldukça kritik olan yemek ve içme durumları konusunda uyardı. Kadının hamile olduğu dönemlerde, annelerin bebeklerinin sağlığı için bunları kesinlikle yememesi gerekiyor.

BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİNİ OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİR

Hamilelik döneminde beslenme alışkanlıklarının kritik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Canan Karatay, uyarılarda bulundu. Sağlıklı beslenmenin önemine günlük hayatında sürekli olarak vurgu yapan uzman isim hamilelikte şeker tüketimine dikkat çekti.

Bebeklerde gelişiminde ve anne sağlığının üzerinde kritik öneme sahip. Türkiye'de sağlıklı beslenme denilince ilk akla gelen Karatay, hamilelik esnasında şeker tüketmenin zararlarından ve aşırı tüketimi halinde bebeklerin gelişiminin olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekti.

pregnancy-week-12-4570-50c4cd274f-1559247696.jpg

HAMİLEYKEN BUNLARI SAKIN YAPMAYIN

Hamilelik esnasında tüketilen yoğun miktarda şeker, bebeklerde pankreas, kalp ve bağırsak gibi birçok organın gelişiminde olumsuzluklar oluşturabiliyor. Özellikle hamileyken annelerin doğal ve sağlıklı beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini işaret eden Canan Karatay, yapay gıdalardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

İYOT EKSİKLİĞİNE DİKKAT

Karatay, iyot eksikliğine dikkat çekere, hamilelik esnasında dikkate alınması gereken bir etken olarak bahsetti. İyot eksikliğinin olması halinde; tiroit, meme kanseri, bağırsak kanseri ve diğer sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmekte, iyottun önemli bir mineral olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN