Hamilelik testinde idrar numunesi dönemi kapanıyor! Bakın yerine ne geliyor...

Hamilelik testinde idrar numunesi dönemi kapanıyor! Bakın yerine ne geliyor...

Gebelik testi için günümüzde en çok idrar testi tercih edilirken, kan testiyle de kesin sonuç alınabiliyor. Gelişen teknolojiyle artık tükürükle de hamilelik testi yapılabilecek. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda tükürük testinin yüzde 95 doğru sonuç verdiği tespit edildi.

Bebek sahibi olmak isteyen ya da hamilelik şüphesi bulunan kadınlar, hamile olup olmadıklarını anlamak için gebelik testi yapıyor. Günümüz teknolojisinde iki farklı türde gebelik testi bulunuyor; biri idrar gebelik testi, diğeri ise kan testleri. Şimdiyse bunların yanına üçüncü seçenek olarak tükürük testi eklendi.

gebelik-testi-nasil-yapilir.jpg

İsrail firması Salignostics, koronavirüs test kitlerinden baz alarak hazırladığı dünyadaki ilk tükürük bazlı hamilelik testini satışa sunmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık 8 sterline (yaklaşık 183 TL) satılması beklenen 'SaliStick' isimli tükürük bazlı hamilelik testinin Avrupa, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Güney Afrika'daki raflarda 2023 yılının başlarında yerini alması bekleniyor.

tukurukle-gebelik-testi.jpg

YÜZDE 95 DOĞRU SONUÇ VERİYOR

Tükürük bazlı hamilelik test kiti içinde bulunan çubuk, ağızda birkaç dakika tutularak daha sonra yine kitte bulunan tüp içine alınıyor.

Tüpte analiz edilen sonuç dakikalar içinde kullanıcıya sunuluyor.

Yüzde 95 oranında doğru sonuç veren hamilelik testinin, geleneksel testlere nazaran daha kolay kullanımı nedeniyle tercih edilmesi bekleniyor.

tukurukle-gebelik-testi-var-mi.jpg

NORMAL GEBELİK TESTİ NASIL YAPILIYOR?

Eczaneden alınabilen gebelik testi kitinin üzerine bir miktar idrar damlatılarak hamilelik testi gerçekleştiriliyor. Bu kit, idrardaki Beta-HCG oranını ölçerek tek çizgi yani negatif veya çift çizgi yani pozitif sonuçlarını verir.

Hamile olmayan ve sağlıklı bir kadında Beta-HCG hormonu düzeyi 0-10 mlU/mL aralığında yer alır. Gebeliğin başlaması ile bu hormonun oranı hızlı bir şekilde artış gösterir.

İdrar testlerinin güvenilirliği ne kadar yöntemin tercih edilmesi konusunda büyük bir rol oynasa da, zaman zaman yanlış sonuçlar verebildiğinden, kan testlerinden de destek almak doğru olacaktır.

gebelik-testi-ne-zaman-yapilir.jpg

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN