Hamsi yerken sakın bu hatayı yapmayın! Bütün faydasını anında yok ediyor... Uzman isim tek tek açıkladı

Hamsi yerken sakın bu hatayı yapmayın! Bütün faydasını anında yok ediyor... Uzman isim tek tek açıkladı

Sağlık açısından en önemli besinlerden olan balık, içerisinde bulundurduğu bileşenler sayesinde insan bünyesini daha sağlam bir hale getiriyor. Özellikle de hamsi tüketimi sağlığa olumlu etkiler bırakıyor. Lakin hamsi yerken bu hatayı yapanlar hiçbir fayda göremiyor. Uzman isim tek tek açıkladı…

Omega-3 açısından zengin olan balık, ne kadar düzenli tüketilirse sağlık için o kadar fayda sağlıyor. Balığın içerisinde bulunan Omega-3 yağ asitleri hem kalp sağlığını koruyor hem de beyin fonksiyonlarını destekliyor. Bununla kalmayarak bağışıklık sistemini güçlendirirken vücuttaki iltihaplanmayı da en aza indiriyor. Lakin balık pişirme yöntemleri balığın bu faydalarını engelleyebiliyor.

HAMSİ PİŞİRİRKEN BUNLARA DİKKAT!

Türkiye'nin en çok tüketilen ve en popüler balıklarından biri hamsidir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu balık farklı şekillerde pişirilerek tüketilebiliyor. Lakin uzmanlar balığın kılıcıyla beraber tüketildiği takdirde daha etkili olduğunu söylüyor.

yeni-proje-2-006.jpg

Kılçıklı balık yemek birçok kişinin rahatsızlık duyduğu konusuyken uzmanlar hamsiyi kılçığı ayla yemenin sindirim sağlığını olumlu yönde etkilediğini ifade ediyor. Bunun nedeni ise hamsinin içerisinde bulunan Omega-3 ya asitlerine dayandırılıyor. Yani hamsi tüketilirken kılıcıyla beraber tüketildiğinde içerisindeki vitaminler daha etkili bir şekilde vücut tarafından alınıyor.

yeni-proje-1-007.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNİ OLUMLU ERKİLİYOR

Hamsinin kılçığı açıklanmadan tüketilmesi sindirim sistemine olumlu yönde etki ederken sindirim enzimlerinin salgılanmasını artırıyor ve sindirimi kolaylaştırarak bağırsak sağlığına destek veriyor. Öte yandan kılçık ile tüketilen hamsi lif açısından daha zengin bir hal alıyor. Lif ise kabızlık gibi sindirim problemlerinin önüne geçiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN