Hastalıklardan böyle korunun: Bu dört besin dipçik gibi yapıyor! Prof. Dr. Canan Karatay reçeteyi verdi

Hastalıklardan böyle korunun: Bu dört besin dipçik gibi yapıyor! Prof. Dr. Canan Karatay reçeteyi verdi

Sağlıklı beslenme tavsiyeleriyle yakından takip edilen Prof. Dr. Canan Karatay, adeta hastalığı unutturan doğal besinleri sıraladı. Peki, güç kazanmak için ne yemeli? En fazla enerji veren besin grubu nedir? Hangi besin hastalıklardan koruyucudur? Bağışıklık sistemini en hızlı ne güçlendirir? İşte, Prof. Dr. Canan Karatay'ın sağlıklı beslenme önerileri...

Soğuk havaların bastırmasıyla birlikte pek çok kişide de hastalık belirtileri görülmeye başladı. Özellikle vücut direncinin düştüğü soğuk havalarda iyi beslenmek hastalıklardan korunmada en etkin yöntem. Mevsimin değişikliğine bağlı olarak halsizlik, isteksizlik, baş ağrısı ve yorgunluk ilk belirtiler. Grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi pek çok hastalık da kendini göstermeye başlıyor. Bağışıklık sistemimizin güçlü olması bu dönemde çok önemli. Yurt'ta yer alan habere göre, kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, hastalıklardan sakınmak için yenmesi gereken doğal besinleri açıkladı.

ENERJİ VEREN BESİNLER HANGİLERİ?

SARIMSAK VE SOĞAN

Sarımsak ve soğan, içerdikleri kükürt bileşikleri ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilirler. Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle sarımsağın antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Canan Karatay sarımsağın içinde bulunan 'allisin'in, doğal bir antibiyotik etkisi yaratarak vücudun hastalıklara karşı direncini artırdığını belirtiyor. Soğan da 'quercetin' içeriğiyle anti-inflamatuar etkiler sunuyor. Böylece iltihaplanma ile mücadelede yardımcı oluyor.

BEYAZ LAHANA TURŞUSU

Prof. Dr. Canan Karatay, beyaz lahanayı dünyanın en sağlıklı besinlerinden biri olarak adlandırıyor. Beyaz lahana, lif, C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir. Prof. Dr. Canan Karatay, beyaz lahananın sindirim sistemine destek olabileceğini ve bağışıklık sistemini güçlendirebileceğini öne sürüyor. Turşu ise probiyotik özellikleriyle bağırsak sağlığını destekler ve sindirim sistemine fayda sağlayabilir.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, asetik asit içeriği sayesinde sindirim sistemini destekler ve kan şekerini düzenler. Prof. Dr. Canan Karatay, elma sirkesinin bağırsak sağlığını iyileştirebileceğini ve kilo kontrolüne yardımcı olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, elma sirkesinin antioksidan özellikleri, hücreleri serbest radikallerden koruyarak genel sağlığı destekler. Prof. Dr. Canan Karatay, elma sirkesinin probiyotik içermesi nedeniyle de hastalıklara karşı vücut direncini artırdığını belirtiyor.

KEMİK SUYU

Kemik suyu, kıkırdak ve kemiklerin kaynatılmasıyla elde edilen besleyici bir içecektir. Prof. Dr. Canan Karatay, kemik suyunun içerdiği kollajen, amino asitler ve minerallerle eklem sağlığını destekleyebileceğini, cildin elastikiyetini artırabileceğini ve sindirim sistemini güçlendirebileceğini belirtiyor. Aynı zamanda kemik suyu, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilecek güçlü besin öğelerini içerir. Prof. Dr. Canan Karatay, 1 kupa kemik suyunun içine yarım limon veya 1 çay kaşığı kaya tuzu ilave ederek her sabah tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN