Her derde deva, yararları saymakla bitmiyor... En lezzetli zencefille yapılan tarifler

Her derde deva, yararları saymakla bitmiyor... En lezzetli zencefille yapılan tarifler

Lezzete lezzet katan baharatlardan olan zencefil katıldığı her yemeğin tadını güzelleştirmektedir. Faydaları saymakla bitmeyen zencefil baharatının sağlık yönünden de ön planda olduğu görülüyor. İnsan sağlığından birbirinden farklı faydaları olan zencefil ile yapılacak tarifler ise haberimizde yer almaktadır

İçeriğinde demir, fosfor, kalsiyum, potasyum ve magnezyum bulunduran zengin baharat zencefilin sağlığa faydası ise saymakla bitmiyor. Şu dönemlerde özellikle bağışık sisteminin kuvvetlendirilmesi gerektiğinden zencefil en çok tercih edilenler arasında yer aldı. Vücutta yer alan belirli hastalıkların tedavisi içinde tercih edilen zencefil ile yapılan tarifler için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Zencefil ile Yapılan Tarifler

Malzemeler;

-1 minik parça taze zencefil

-2 yemek kaşığı soya yağı

-2 yemek kaşığı sirke

-Yarım limon suyu

-Tuz

Yapılışı;

Derin bir kabın içerisine 1 minik zencefil parası rendelenir. Rendeleme işleminin devamında 2 yemek kaşığı soya yağı, 2 yemek kaşığı sirke, yarım limon ve tuz eklenerek karşım iyice karıştırılır. Zencefilin saymakla bitmeyen faydaları için bu tarif salataların içerisinde tercih edilmektedir.

Zencefilli kurabiye tarifi

Zencefilli Kurabiye

Malzemeler;

Yarım su bardağı toz şeker

100 gram tereyağı

1 adet yumurta sarısı

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı pekmez

1 tatlı kaşığı zencefil

1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı;

Derin bir kabın içerisine toz şeker ve tereyağı alınarak karıştırma işlemi yapılır. İki malzemenin iyice birbirine harmanlanmasından sonra içerisine 1 adet yumurta sarısı ve yarım su bardağı pekmez eklenerek çırpa teli yardımıyla iyice karıştırılır. Un, kabartma tozu, tarçın ve zencefil dahil dilerek ele yapışmayan hamur haline getirilir. İstenilen şekil verildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirme işlemini gerçekleştirin. Soğuyan kurabiyeleri servis edebilirsiniz.

Zencefilli limonlu kek

Zencefilli Limonlu Kek

Malzemeler;

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet limon suyu

1 tatlı kaşığı toz zencefil

1 limon kabuğu rendesi

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yapılışı;

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın devamında süt, limon suyu, sıvı yağ eklenerek yavaşça çırpma işlemi devam eder. Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine 1 tatlı kaşığı toz zencefili ve 1 paket kabartma tozunu ilave edin. Eklediğiniz malzemeleri de bir tur karıştırdıktan sonra 2 su bardağı un ilavesinden sonra kekinizi uygun forma getirerek yağladığınız fırın kabının içerisine ilave edin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirin ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN