Her dört erkekten birinde kasık fıtığı var

Her dört erkekten birinde kasık fıtığı var

Op. Dr. Sercan Büyükakıncak, erkeklerde yaşam boyu kasık fıtığı gelişme olasılığının yüzde 27, kadınlarda ise yüzde 3 olduğuna dikkat çekti. Büyükakıncak, “Kasık fıtığı en sık ağır egzersiz yapanlarda, inatçı öksürüğü olanlarda, kabızlık yaşayanlarda, kilo artışı olanlarda, prostat- apandisit ameliyat sonrasında, aile öyküsü olanlarda ve gebelik sonrasında görülebilmektedir” dedi.

Erkeklerde yaşam boyu kasık fıtığı gelişme olasılığının yüzde 27, kadınlarda ise yüzde 3 olduğuna dikkat çeken Medical Park Yıldızlı Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sercan Büyükakıncak, “Kasık fıtığı en sık ağır egzersiz yapanlarda, inatçı öksürüğü olanlarda, kabızlık yaşayanlarda, kilo artışı olanlarda, prostat- apandisit ameliyat sonrasında, aile öyküsü olanlarda ve gebelik sonrasında görülebilmektedir” dedi.

Büyükakıncak, hastaların kliniğe genellikle kasık-karın bölgesi ve testis ağrısı ve şişlik şikâyetiyle başvurduğu bilgisini verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN