Her gün 1 adet yumurta yiyin sonucu görün! Vücuda öyle bir etkisi ortaya çıktı ki!

Her gün 1 adet yumurta yiyin sonucu görün! Vücuda öyle bir etkisi ortaya çıktı ki!

Özellikle kahvaltılarımızın olmazsa olmazı yumurtalar eski zamanlardan beri insanlar tarafından sevilerek tüketilen çok vitaminli bir besin kaynağı? Peki yumurtaları bu kadar özel kılan şey nedir?

Doğa ananın orijinal süper besini olan yumurtalar, zamanın başlangıcından beri diyetlerimizin bir parçası olmuştur. Yine de, paketledikleri beslenme harikalarının tam kapsamını ve kalıcı sağlık yararlarını teşvik etmede ne kadar faydalı olduklarını ancak şimdi öğreniyoruz. 13 temel vitamin ve mineralle yüklü olan yumurtalar, aynı zamanda, her gün elinizden gelenin en iyisini yapmanıza yardımcı olmak için sağlıklı bir diyetin parçası olarak ihtiyaç duyulan bu önemli besinlerin temel kaynaklarını da sağlar. Yumurtadaki yüksek kaliteli proteinin %60'ı yumurta beyazında bulunurken, yumurta sarısı geri kalanını, hayati sağlıklı yağları, vitaminleri, mineralleri ve antioksidanları içerir. Bunların tümü günlük beslenme ihtiyaçlarınıza değerli bir katkı sağlamak için bir araya gelir.

HER GÜN 1 ADET YUMURTA YİYİN SONUCU GÖRÜN! VÜCUDA ÖYLE BİR ETKİSİ ORTAYA ÇIKTI Kİ!

yumurta-002.webp

1. YUMURTA BESİN ZENGİNİDİR

Yumurtaların bir dizi temel vitamin ve mineralle dolu olduğu gerçeğiyle başlayalım.

Ortalama 2 yumurta porsiyonu şunları içerir:

  • Günlük D vitamini ihtiyacınızın %82'si
  • Günlük folat ihtiyacınızın %50'si
  • Günlük riboflavin (Vitamin B2) gereksinimlerinizin %25'i
  • Günlük selenyum gereksinimlerinizin %40'ı

Yumurtalar aynı zamanda yararlı miktarlarda A, E, B5, B12 vitaminlerinin yanı sıra demir, iyot ve fosfor içerir. Sağlıklı ve dengeli beslenmenizi desteklemek için tüm hayati besinler.

2. YUMURTALAR MÜKEMMEL KALİTEDE PROTEİN SAĞLAR

Yumurtalar yaygın olarak değerli bir kaliteli protein kaynağı olarak kabul edilir. Proteinler, yaklaşık 6.3 gram protein içeren tek bir yumurta ile kas ve dokunun gücü ve onarımı için gerekli olan yaşamın yapı taşlarıdır. Yumurtadaki proteinin güçlü avantajı, etkili kas büyümesini, iyileşmesini ve bakımını desteklemek için yumurtaların dokuz temel amino asidin tamamını yeterli miktarlarda içermesiyle bağlantılıdır. Diğer bazı yiyecekler orantılı olarak yumurtadan daha fazla protein içerirken, yumurtadaki proteinin yüksek kalitesi ve biyoyararlanımı gerçekten rakipsizdir.

1483811.webp

3. YUMURTALAR “İYİ” KOLESTEROL DÜZEYLERİNİ ARTIRIR

Yumurtalar, yüksek yoğunluklu lipoprotein (HDL) seviyelerini veya yaygın olarak bilindiği şekliyle "iyi" kolesterolü artırmaya yardımcı olur ve bu, yumurtaların kalp hastalığı riski üzerinde çok az etkisinin veya hiç etkisinin bulunmamasının nedenlerinden biridir. Düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) veya "kötü" kolesterol kalp sağlığını riske atabilir. Doymuş yağlar ve derin yağda kızartılmış paket yiyecekler gibi trans yağlar yüksek yemekler, LDL kolesterol risk düzeylerinin artması söz konusu olduğunda başlıca suçlulardır.

4. YUMURTALAR HARİKA BİR D VİTAMİNİ KAYNAĞIDIR

Yumurta sarısı, doğal olarak D vitamini içeren bir avuç gıdadan biridir. İki yumurta porsiyonu, önerilen günlük D vitamini alımınızın %82'sini sağlar ve bu da yumurtaları bu temel vitaminin çok önemli bir kaynağı haline getirir. Bazen "güneş ışığı vitamini" olarak adlandırılan D vitamini, kalsiyum ve fosforun emilmesinde önemli bir rol oynar. Bu da onu sağlıklı kemiklerin ve dişlerin korunması için gerekli kılar. D vitamini ayrıca sağlıklı kas fonksiyonunu ve bağışıklık sistemi bakımını desteklemeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN