Her Sabah Limonlu Su İçerseniz Ne Olur! İşte Limonlu Suyun İnanılmaz Faydaları

Her Sabah Limonlu Su İçerseniz Ne Olur! İşte Limonlu Suyun İnanılmaz Faydaları

Limonların tüm zamanların sağlığa en faydalı süper gıdalarından biri olarak sınıflandırılması gerçekten şaşırtıcı değil. Elbette, öğle yemeğinde bir tane yemeyebilirsiniz, ancak meyve suyunun kendisi, nefesinize taze, limonlu bir koku verirken yaygın hastalıkları uzak tutmak için yeterlidir.

Sabahları kahvaltıdan önce birkaç sıkılmış taze limon suyu, bir kaşık çiğ bal ve ılık su ile kendi limon suyunu hazırlayarak, vücudunuza başka hiçbir meyve veya gıda ürününün sağlayamayacağı kadar çeşitli sağlık yararları sağlamış olursunuz. Peki faydaları neler? Aç karnına limonlu su içmenin sağlığa sağlayabileceği en önemli 20 faydanın üzerinden geçelim.

KİLO KAYBINI TEŞVİK EDER

Günün çoğunda fiziksel olarak aktif olmanıza rağmen vücut ağırlığınızı kontrol etmekte zorlanıyorsanız, her sabah bir bardak limon suyu içmeyi düşünmelisiniz. Limonlu su, metabolizmanızı hızlandırma ve gün ortası açlık sancılarını bastırma yeteneğine sahiptir. Öğle yemeğinden önce çıtır çıtır hissediyorsanız, bir bardak daha limonlu su yapın ve birkaç saat daha iyi olmalısınız.

haberici.jpg

GELİŞMİŞ BÖBREK SAĞLIĞI

Limon ve limon suyunun böbrek sağlığı için son derece faydalı olduğu bilinmektedir. Düzenli olarak limonlu su tüketmenin en belirgin yanı, idrar yolunuzdan geçerken acı veren katı bir kalsiyum parçası olan böbrek taşlarını eritmektir. Limon aynı zamanda doğal bir idrar söktürücüdür, bu nedenle vücudunuz daha kısa sürede daha fazla idrar üreterek sizi atık ve kalsiyumu birikmeden önce dışarı atmaya zorlar.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Narenciye ile en çok ilişkilendirilen vitamin olan C vitamini, serbest radikalleri kontrol etmeye yardımcı olan bir antioksidandır. Antioksidanlar bağışıklık sistemini güçlendirir ve serbest radikalleri kontrol etme yeteneğini arttırır. Ayrıca, C vitamini grip, soğuk algınlığı ve ateş gibi yaygın hastalıklardan korunmanıza da yardımcı olacaktır. Bir dahaki sefere kendinizi kötü hissettiğinizde tavuk şehriye çorbanıza birkaç sıkılmış limon suyu ekleyin.

AKNE İLE SAVAŞIR

Kozmetik ve cilt bakım şirketlerinin birçok ürününde limon kullanmasının bir nedeni var. Limondaki bol miktarda C vitamini cilt hücrelerini ve dokuyu onarır. Daha fazla limon tüketmenin sonucu daha yumuşak, daha esnek bir cilttir. Sert, kimyasal içerikli cilt bakım kremleri ve losyonlarından vazgeçebilir ve bunun yerine daha ince, daha güzel bir cilt için doğal bir çözüm tercih edebilirsiniz.

haberici2.jpg

KAS VE EKLEM AĞRILARINI YATIŞTIRIR

Fiziksel aktivite ya da eksikliğinden dolayı kaslarınızda veya eklemlerinizde hissettiğiniz herhangi bir ağrı, bir bardak ılık limonlu su içerek yatıştırılabilir. C vitamini bir kez daha imdada yetişir ve bu sefer diz ve dirseklerde ağrılı bir his veren ürik asidi çözer. Dışarıdaki sabah koşucuları için, performansı düşüren kas ve eklem ağrılarını önlemek için bağlamadan önce limonlu su içtiğinizden emin olun.

SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR

Genellikle safra kelimesini duymaktan hoşlanmayız, ancak konu vücudunuzun sağlığına geldiğinde, sindirimin doğal ve önemli bir parçasıdır. Safra karaciğerde üretilir ve ince bağırsağın lipidleri sindirmesine yardımcı olur. Limon, karaciğerlerimizdeki safra üretimini artırarak vücudumuzun gıdaları daha etkin bir şekilde sindirmesine yardımcı olur. Sonuç olarak, vücudunuz besinleri daha hızlı emecek ve sabahları size çok ihtiyaç duyulan bir enerji artışı sağlayacaktır.

NEFESİ TAZELER

Limonun doğal asitliği ve ekşiliği ağız sağlığı için harikalar yaratır. Diş etlerinizin yüzeyinde ve dişlerinizin arasında saklanan bakterileri öldürür, böylece nefesinize ferahlatıcı bir aroma verir. Ayrıca her konuştuğunuzda nefesiniz limon gibi kokacak, bu da kimsenin şikayet etmeyeceği bir şeydir. Ancak dikkatli olun çünkü yüksek konsantrasyonlarda limon dişlerinizi minesinden sıyırabilir. Limonlu suyu pipetle içtiğinizden emin olun ve her bardaktan sonra ağzınızı çalkalayın.

KALBİ GÜÇLENDİRİR

Vücudumuz çok oksitlendiğinde kalplerimizin performansı bozulabilir. Bu nedenle antioksidanlar çok önemlidir ve C vitamini içeriği (doğal antioksidan, hatırladınız mı?) ile limon böyle bir sorunu kontrol etmek için ideal besindir. Limonlar ayrıca kardiyovasküler sağlığı önemli ölçüde iyileştiren yüksek miktarda potasyum içerir. Sabah koşusu yapıyorsanız limonlu su kesinlikle almanız gereken bir şeydir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN