Herkes ona beyaz altın diyor! Her yudumunda kalsiyum ve protein saçıyor: Kışın bardak bardak bunu içen enerji depoluyor…

Herkes ona beyaz altın diyor! Her yudumunda kalsiyum ve protein saçıyor: Kışın bardak bardak bunu içen enerji depoluyor…

Kış mevsiminde hastalıklardan korunmak isteyen, vücuduna enerji depolamak isteyen bu içeceği içiyor. Her yudumunda kalsiyum ve protein saçan bu içeceğe herkes beyaz altın diyor. İşte bardak bardak içildiğinde enerji depolayan o içecek…

Özellikle kış aylarında sıcak içecek içmek birçok insanın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Lakin içtiğimiz bu sıcak içeceklerin sağlıklı olması büyük önem taşıyor. Bu kapsamda bu içeceği içenler vücuduna bir yandan enerji depolarken bir yandan da kalsiyum ve protein ihtiyacını karşılıyor. Ülkemizde de rağbet gören bu içecek etkilerinden dolayı beyaz altın olarak adlandırılıyor.

YILLARDIR KIŞ MEVSİMİNİN VAZGEÇİLMEZ İÇECEĞİ

Kış mevsiminde sıcak içecek tüketmek isteyenlerin birçoğu tercihini salepten yana kullanıyor. Adeta geleneksel bir içecek haline gelen salep eski zamanlardan beri sıklıkla tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Hem tadı hem de faydaları insanların ilgisini çekerken Posta’da yer alan habere göre, Orta Doğu, Asya ve Güney Avrupa'nın özellikle soğuk iklimlerinde yetişen bir orkide türünden elde ediliyor.

yeni-proje-1-001.jpg

TAM BİR ENERJİ DEPOSU

Kış aylarında enerji depolamak için tüketilen salep, içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemine destek veriyor. Herkesin bildiği üzere vücudu zararlı serbest radikallerden koruyan antioksidanlar salebin için de bol bol bulunduğu için vücut sağlığını koruyor.

yeni-proje-2-001.jpg

Sadece enerji vermekle kalmayarak geleneksel tıpta sinir sistemini sakinleştirici etkileriyle de biliniyor. Özellikle de stresle başa çıkmak isteyenler doğal bir içecek olan salebi tercih ediyor. Lezzetli bir tada sahip olan salep, süt ve yumurtadan alınan kalsiyum ve proteini vücuda sağlıyor.

yeni-proje-3-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN