İbrahim Saraçoğlu uyarıyor: '' Her gün düzenli bir avuç tüketirseniz mucizeyi gözlerinizle göreceksiniz''

İbrahim Saraçoğlu uyarıyor: '' Her gün düzenli bir avuç tüketirseniz mucizeyi gözlerinizle göreceksiniz''

Ülkemizin geleneksel tıp ve bitkiler denilince ilk akla gelen ve dikkatle takip edilen doktorlarından biri olan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu yaptığı açıklamayla dikkatleri üzerine çekti. Açıklamasında doğanın bize sunduğu o besinin altını çizen Saraçoğlu her gün mutlaka tüketin dedi...

Açıklamalarıyla Türk milletinin gönlünde taht kuran Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, son yaptığı açıklama ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Doğanın bize sunduğu şifa kaynağı bu besinin insan sağlığına birçok faydası olduğunu açıklayan Saraçoğlu' nun açıklamasına gelin kulak verelim.

Ünlü doktor açıklamasında ''Ülkemizde kavrulmuş kabak çekirdeği tercih edilen bir çerezdir. Çifte kavrulmuş olarak sunulan kabak çekirdeği en çok tüketilen şeklidir. Ancak, kavrulmuş kabak çekirdeği tüketimi, yukarıda söz konusu edilen şikâyetlere karşı çok daha az etkilidir. Bu anlamda kabak çekirdeğinin çiğ olarak tüketilmesi veya salatalarda yağının tercih edilmesi en doğru ve en etkili şeklidir. Yüksek sıcaklıklarda kavrularak damak tadına uygun hale getirilen kabak çekirdeğinin, prostat ve idrar kesesi şikâyetlerine karşı olumlu etkisi büyük oranda kaybolmaktadır'' cümlelerine yer verdi.

5d793ea345d2a023a0dd1aa8.webp

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN BESİN DEĞERİ

  • Kabak çekirdeği besinler, kaloriler, yağlar, proteinler ve liflerle doludur. 100 gram tohum 574 kalori enerji, 49 gram yağ, 6.6 gram lif ve 30 gram protein sağlar.
  • Mevcut yağlar çoğunlukla sağlık için iyi olan çoklu doymamış ve tekli doymamış yağlardır.
  • B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini, B9 vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini gibi vitaminler kabak çekirdeğinde farklı miktarlarda bulunur.
  • Kabak çekirdeği ayrıca kalsiyum, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, sodyum, çinko vb. mineraller içerir.

kabak-cekirdegi-2.webp

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI

  • GÜÇLÜ ANTİOKSİDAN

Kabak çekirdeği, E vitamini ve karotenoidlerin varlığından dolayı büyük bir antioksidan potansiyele sahiptir. Bu antioksidanlar iltihabı azaltmaya yardımcı olur ve ayrıca vücudumuzu serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korur. Böylece sayısız hastalıktan korunmamızı sağlarlar.

  • KALBİ KORUR

Kabak çekirdeği kalp sağlığımız için çok iyidir. İçlerindeki antioksidanlar kalbimizi çeşitli rahatsızlıklardan korur. Kabak çekirdeğindeki magnezyum tansiyonumuzu düşürmeye yardımcı olur. Magnezyum ayrıca kötü kolesterol (LDL) seviyelerini ve trigliseritleri düşürür. Bu kalp hastalıkları riskini azaltır. Kabak çekirdeğinde bulunan lif de kolesterol seviyesini düşürerek kalbimizi korur.

  • KANSERLERDEN KORUR

Kabak çekirdeğini iyi miktarda tüketmek mide, meme ve kolorektal kanser riskini azaltır. Bunun nedeni, bu tohumlarda güçlü antioksidanların bulunmasıdır.

  • DİYABET YÖNETİMİNE YARDIMCI OLUR

Kabak çekirdeği magnezyum açısından oldukça zengindir. Magnezyum, şeker hastalığı olan kişiler için faydalı olan kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Yaygın olarak diyabet olarak bilinen diabetes mellitus, vücudumuzun kan şekerini veya glikozu nasıl kullandığını etkileyen bir grup metabolik bozukluğu ifade eder.

  • BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ

Kabak çekirdeği, içerdiği E vitamini ve çinko nedeniyle bağışıklık sistemimiz için iyidir. E Vitamini bağışıklık tepkilerini artırır ve çeşitli bulaşıcı hastalıklara karşı korur. Aynı zamanda güçlü bir antioksidandır ve serbest radikallerin vücudumuzdaki sağlıklı hücrelere zarar vermesini engeller. Çinko vücudumuzu iltihaplanma, alerji ve istilacı patojenlerden korur, böylece enfeksiyonları önler ve genel bağışıklığı artırır.

  • UYKU KALİTESİNİ ARTIRIR

Kabak çekirdeğinde bulunan amino asit triptofan uykuya iyi gelir. Serotonin ve melatoninin öncüsüdür. Hem serotonin hem de melatonin uykuyu tetiklemeye yardımcı olur.

  • KİLO KAYBINA İYİ GELİR

Kabak çekirdeği protein ve lif açısından zengindir. Uzun süre tok hissetmemizi sağlarlar, yiyecek alımımızı azaltırlar ve sonunda tüketilen kalori miktarını azaltırlar. Bu, ağırlığın azaltılmasına yardımcı olur.

  • GÜÇLÜ KEMİKLER İÇİN İYİ

Kabak çekirdeği Magnezyum açısından zengindir. Magnezyum, kemiklerin büyümesi ve gücü için iyidir. Diyetlerinde bol miktarda Magnezyum bulunan kişilerin kemiklerinde daha yüksek mineral yoğunluğuna sahip olma eğiliminde oldukları gözlemlenmiştir. Bu, kemik kırıkları ve osteoporoz gibi risklerden kaçınmaya yardımcı olur. Düşük magnezyum seviyeleri de artmış iltihaplanma ile ilişkilendirilmiştir. Magnezyum eksikliğinin diğer bir yan etkisi de kandaki Kalsiyum seviyesinin düşmesidir. Her 100 gram kabak çekirdeği 262 mg'a kadar Magnezyum içerir. Bu miktar günlük Magnezyum ihtiyacınızın %65'ini karşılamak için yeterlidir!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN