İbrahim Saraçoğlu'nun listesinde bir numara! Tüm kanı temizliyor... Yeniden doğmuş gibi yapan muzice...

İbrahim Saraçoğlu'nun listesinde  bir numara! Tüm kanı temizliyor... Yeniden doğmuş gibi yapan muzice...

Keçiboynuzu, Akdeniz Bölgesi'nde yaygın olarak yetişen ve enerji kaynağı olan bir bitkidir. Çok önceleri çocuklara şeker niyetine yedirilen keçiboynuzu; sodyum, yağlar, karbonhidrat, C ve A vitamini ile mineraller bakımından çok zengin bir besin maddesidir.

Birçok hastalığa iyi geldiği eski çağlardan beri bilinen keçiboynuzu insanlar için oldukça önemli bir besindir. Keçiboynuzu antioksidan, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Keçiboynuzu özellikle bağışıklık sistemini güçlendirir ve en çok da kanserden ve kalp-damar hastalıklarından korur. Keçiboynuzu kalsiyum bakımından zengin olduğu için kemik erimesini önler. Zayırlamak isteyenlerin bir numarası yine keçiboynuzudur. Tokluk hissi verdiği için zayıflamaya yardımcı olur, kan şekerini ve tansiyonu dengeler. Ayrıca keçiboynuzu afrodizyak etkiye sahiptir. Cinsel performansı arttırır ve iktidarsızlığı engeller. İşte bin bir derde deva keçiboynuzu hakkında bilinmesi gerekenler ve keçiboynuzu kürünün faydaları hakkındaki her şey...

keciboynuzu-kansizlik.jpg

Akciğer hastalıklarıyla ilgili çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu ise akciğer hastalıklarının önlenmesi için keçiboynuzu kürünün önemine dikkat çekiyor. Saraçoğlu'na göre kür sayesinde akciğerler ciddi oranda temizleniyor.

Keçiboynuzu, çok şifalı bir bitkidir. Kansızlığa karşı faydalı olduğu bilinir. Özellikle keçiboynuzu pekmezi, kan yapıcı olarak sıklıkla kullanılır.

Balgam sökücü özelliği ile akciğer hastalıklarına fayda sağlar. Keçiboynuzu kürü akciğer için iyi bir temizleyicidir.

Sigara içmek, sağlıksız beslenmek, hareketsiz yaşamak, hava kirliliği gibi nedenler astım, KOAH gibi akciğer hastalıklarına yol açmaktadır. bu nedenle akciğer sağlığını korumak genel sağlığı korumak için oldukça önemlidir.

keciboynuzu-pekmezi.jpg

NEFES DARLIĞI VE İKTİDARSIZLIĞA KARŞI BİR NUMARA

Vücudumuz için hayati öneme sahip akciğerlerin sağlıklı çalışmaması vücudun temel ihtiyacı olan solunumun yeterli seviyede alınmamasına neden olur. Bu durum akciğer hastalıklarında adeta davetiye çıkartır.

Bu hastalıklar nefes darlığına neden olarak iyi nefes alınmamasına ve organların oksijensiz kalarak hasar görmesine sebep olmaktadır. Akciğerlerinizin temizlenmesi için zararlı alışkanlıklardan uzak durmak ise en önemli noktadır.

Keçiboynozu kürünün olumlu etkilerinden bahseden Saraçoğlu, kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini ve en önemli tedavinin bu olduğunun ise altını çiziyor.

keciboynuzu.jpg

KEÇİBOYNUZU KÜRÜ İÇİN HANGİ MALZELER GEREKİYOR?

6-7 adet keçiboynuzu, Yarım litre içme suyu

KEÇİBOYNUZU KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

Yarım litre su ve 6-7 adet keçiboynuzu ile hazırlanır. Yarım litre su, bir kap içerisinde kaynatılır. Keçiboynuzları, küçük parçalar hâline getirilerek kaynayan suyun içine atılır. Ağzı kapatılarak 3 dakika kısık ateşte kaynatılır.

Sürenin sonunda 20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Demlenme bitince keçiboynuzu parçaları, sudan çıkarılır. Elde edilen su, sabah aç karnına; gece de yatmadan önce olmak üzere günde 2 kez tüketilir. Her gün taze olarak hazırlanır ve bir hafta boyunca uygulanmaya devam edilir. İkinci haftadan itibaren sadece gece yatmadan önce bir bardak olarak içilir ve uygulama 3 ay boyunca sürdürülür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN