İftardan Sonra Ortaya Çıkan Şişkinliği Ve Hazımsızlığı Yok Edecek! Sizi Hemen Rahatlatacak Bu Güzel Kokulu Bitki Çayını Deneyin

İftardan Sonra Ortaya Çıkan Şişkinliği Ve Hazımsızlığı Yok Edecek! Sizi Hemen Rahatlatacak Bu Güzel Kokulu Bitki Çayını Deneyin

Ramazan ayında gün boyu aç kalıp, iftarda bir anda tüketilen yemekler sonucu hazımsızlık ve şişkinlik mi yaşıyorsunuz? Artık bunun kolayı var. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bitki çayları size şifa olacak. İşte o bitki çayları...

Ramazan ayı ve peşinden gelen Ramazan Bayramı, birçok Türk için yılın en mutlu anlarından biridir. Ancak ne yazık ki, tutulan orucun ardından iftarda çoğu kişi tıka basa doymayı tercih ediyor. Bu kadar büyük bir öğünden sonra, genellikle ödenmesi gereken bir bedel vardır: mide ağrıları.

Asitlik, şişkinlik, hazımsızlık veya basit bir ağırlık hissi olsun, günü bir mide ağrısıyla kanepede kıvranarak geçirmek zorunda kalmak hoş değil. Neyse ki, başta bitki çayları olmak üzere yardımımıza koşabilecek çok basit bazı doğal ilaçlar var. Özellikle belli bir yaştan sonra her bayram yemeğinin ardından sindirimi kolaylaştıran bitki çayı olmazsa olmazlardandır. Ama sindirimi mükemmel bir bitki çayı için hangi malzemeleri seçmeliyiz? Pekala, popüler geleneğin bilgeliği, tıbbi araştırmalarla birleştiğinde bize cevap veriyor.

basliksiz-13-002.jpg

SİNDİRİMİ DESTEKLEYEN MADDELER

Yemek sonrası bitki çayı için sindirimi uyaran hafif sakinleştirici bileşenlere ihtiyacımız var. Neyse ki, hemen hemen hepimizin evinde bulunan şifalı otlar ve malzemeler, mükemmel bitki çayını oluşturmak için yeterlidir. Özellikle iftar yemeklerinin aşırılıklarına karşı sindirim için bitki çayına ihtiyacımız olacak: bir avuç papatya çiçeği, birkaç melisa yaprağı, rezene tohumu, birkaç dilim taze veya kuru zencefil , adaçayı yaprağı ve aynısefa.

basliksiz-14-002.jpg

İFTARDAN SONRA ORTAYA ÇIKAN ŞİŞKİNLİĞİ VE HAZIMSIZLIĞI YOK EDECEK! SİZİ HEMEN RAHATLATACAK BU GÜZEL KOKULU BİTKİ ÇAYINI DENEYİN

Bitki çayını hazırlamak gerçekten çok kolay. Aslında, kısmen bir kaynatmadır. Bir tencere suyu kaynatın ve önce zencefil ve rezene tohumlarını ekleyin. Birkaç dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra altını kapatıp diğer malzemeleri ekleyin. Birkaç dakika daha demlenmesine izin verin, ardından süzün ve tadın. İsterseniz bir çay kaşığı bal ekleyebilirsiniz.

basliksiz-15-001.jpg

PÜRÜZSÜZ BİR SİNDİRİM İÇİN BİRKAÇ İPUCU

Mide asidi ve yavaş sindirim ile mücadele etmek için kurallar az ama önemlidir. Öncelikle midemiz hassassa sindirimi zor olan yiyecek ve içeceklerin, öncelikle kahve, alkol, kızarmış yiyecekler ve çok yağlı yiyeceklerin tüketimini sınırlayın. Nane mide sfinkterlerini gevşeterek reflüyü kolaylaştırdığından da kaçınılmalıdır. Bununla birlikte, hasar zaten verilmişse, büyük bir yemekten hemen sonra uzanmaktan kaçınılması tavsiye edilir. Çok yorulmadan sessiz bir yürüyüş yapmak yerine çok daha iyi. Hazımsızlık kronik bir sorun haline gelirse veya yaşam kalitemiz üzerinde önemli bir etkisi varsa, tıbbi yardım almak her zaman akıllıca olacaktır. Mide sorunları olanlar kızarmış yiyeceklerden, fazla baharatlı yiyeceklerden, kahveden uzak durmalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN