İp Atlayarak Mı Yoksa 10 Dakika Koşarak Mı Daha Fazla Kalori Yakıyorsunuz

İp Atlayarak Mı Yoksa 10 Dakika Koşarak Mı Daha Fazla Kalori Yakıyorsunuz

Düzenli olarak egzersiz yapmak daha sağlıklı ve fit bir yaşam sağlamakla beraber ömrün uzamasına da katkı sağlıyor. Peki spor yaparken kalori hesabına ne kadar dikkat ediyoruz? İp atlamak mı koşmak mı daha fazla kalori yaktırır? İşte sporcuların aradığı cevap haberimizde...

Sağlıklı ve uzun ömürlü bir yaşamın anahtarı düzenli spor yapmak. Spor yapmak; enerjinizi arttırır, ruh halinizin iyileşmesine yardımcı olur, sağlıklı bir şekilde kilo alıp vermeyi sağlar, vücut direncinin artmasını sağlar, ayrıca vücudun esnekliğini arttırır hareket kabiliyetinin artmasına yardımcı olur. Spor yaparken de kalori hesabı yapmak çok önemlidir. Günlük kalori ihtiyacı hesaplama kilomuzu yönetmede ve beslenmemizi takip etmede ilk adımdır.

kosmaya-yeni-baslayanlara-oneriler-3.jpg

İP ATLAYARAK MI YOKSA 10 DAKİKA KOŞARAK MI DAHA FAZLA KALORİ YAKIYORSUNUZ

Spor salonuna gitmeden formda kalmak isteyen birçok kişi koşuya başvuruyor. Daha az kişi, bazen hafife alma eğiliminde olduğumuz, ancak farklı spor türlerini, özellikle dövüş sporlarını yapanların ısınma rutininde kaçınılmaz olan bir egzersiz olan ip atlamayı seçer. Hem koşma hem de ip atlama, uygun bir diyet uygularsanız kilo vermenize yardımcı olabilecek aktivitelerdir.

İkinci hedefi olanlar kendilerine bir soru sorabilir: İp atlayarak mı yoksa 10 dakika koşarak mı daha fazla kalori yakıyorsunuz?

CEVAP

Orta ve yüksek yoğunlukta yaptığınız sürece ip atlayarak daha fazla kalori yakarsınız. Bununla birlikte, Healthline'a göre, fark hafif olacaktır.

Şimdi bunu bir örnek vererek anlatmaya çalışalım. 68 kg olan bir kişi, 10 dakika boyunca düşük yoğunlukta ip atlayarak 105 kalori yakabilir. Aynı zamanda, hafif koşmak 117 kalori tüketir. Ancak aynı kişi orta yoğunlukta egzersiz yaparak sırasıyla 140 ve 125 kalori tüketecektir. Son olarak, yüksek yoğunluk 146 ve 140 kalori yakar.

Kalori tüketimi kişinin cinsiyeti ve yaşı da dahil olmak üzere çok sayıda başka faktörden etkilenebileceğinden, yukarıdakilerin yalnızca bir tahmin olduğunu lütfen unutmayın.

tum-kaslarinizi-calistirin-5ef9d72704c0d.jpg

KİLONUZA DAYALI OLARAK FİZİKSEL AKTİVİTE İLE YAKILAN KALORİLERİN TAHMİNİ NASIL ALINIR?

Ya 10 dakikadan daha az veya daha uzun süre koşarak veya ip atlayarak kaç kalori yakabileceğinizi bilmek isteseydiniz? Amerikan Egzersiz Konseyi, bunu ücretsiz olarak yapmanızı sağlayan bir araç geliştirdi. Sadece vücut ağırlığınızı, antrenman yapmak istediğiniz süreyi girin ve uygulayacağınız fiziksel aktiviteyi seçin. Bu yapıldıktan sonra, sistem egzersizden yakacağınız kalori miktarını tahmin edecektir. Prensipte kilonuz ne kadar yüksekse, o kadar çok yıpranacağınızı bilmek faydalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN