Japon doktorlar hastalığa karşı onu önerdi! Bunu içen ne aktara koşuyor ne doktora: En güçlü bağışıklığın sırrı o çayda çıktı

Japon doktorlar hastalığa karşı onu önerdi! Bunu içen ne aktara koşuyor ne doktora: En güçlü bağışıklığın sırrı o çayda çıktı

Günlük hayatımızda kokusu nedeniyle pek tüketmek istemediğimiz sarımsak doğal antibiyotiklerin başında geliyor. Pişmiş ve çiğ olarak iki türlü tüketim şekli olan sarımsağın bin bir türlü faydası bulunmakta. Sarımsak, içerisindeki zengin vitamin ve mineraller, sayesinde her derde deva. Uzmanlar sarımsak çayının faydasının çok yüksek olduğunu belirtiyor. Peki sarımsak çayı nasıl yapılır? İşte detaylar...

Enfeksiyona karşı bire bir olan sarımsak, bağışığı güçlendirirken, yüksek tansiyonu dengeler ve midenin hazmını kolaylaştır. Doğal bir kan sulandırıcı olan sarımsak, kolestrolu düşürmeye yardımcı olur.

sariodalfg.jpg

Faydaları saymakla bitmeyen ve içerisinde çeşitli vitamin ve mineraller barındıran sarımsak, yemeklerin lezzetine de lezzet katar. Birkaç bitkinin katılımıyla hastalık savaşçısına dönüşen sarımsak, çay olarak tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.

SARIMSAK ÇAYI TARİFİ

Malzemeler

  • Taze zencefil veya kuru zencefil
  • Sarımsak
  • Limon suyu
  • Bal

saeimda.jpg

HAZIRLANMASI

2 bardak kaynayan suyun içine 4-5 adet taze veya kuru zencefil ekleyerek, 6 dakika kadar kaynatın.
Ardından karışımın içine 2 adet büyük veya 3 adet küçük sarımsağı rendeleyerek ekleyin. Yarım tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyunu içerisine ilave edin. Ilıdıktan sonra 2 küçük kahve kaşığı bal ekleyerek tatlandırın.

Yağları yakmaya yarayan sarımsak çayından sabah ve akşam birer fincan tüketin. Sarımsak çayını çok açken veya çok tokken içmemelisiniz.

sarimsak-cayifg.jpg

SARIMSAK ÇAYI FAYDALARI NELERDİR?

Mineral ve vitamin açısından değerli bir bitki olan sarımsağın 3 dişi günlük

  • B6 vitamini ihtiyacının %6’sını
  • C vitamini ihtiyacının %5’ini
  • Kalsiyum ihtiyacının %2’sini
  • Demir ihtiyacının %1’ini karşılar.

Özellikle zayıflamak isteyenlerin vazgeçilmezi olacak bu çay, son dönemde oldukça popüler. Ayrıca bazı kronik hastalıklarda ve bağışıklık sisteminin zayıfladığı özel durumlarda sarımsak çayı kullanımı tavsiye edilir.

Öte yandan, Japon bilim insanları, sarımsak çayını sıkça tavsiye ediyor. Sarımsak çayı içeriğindeki zengin vitamin ve mineraller, antioksidan özelliği ile biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN