Japonların tığ gibi olma sırrı Türkiye’den çıktı! Ege ve Akdeniz’de var, kabızlığı söküp atıyor! Kilolar teker teker gidiyor

Japonların tığ gibi olma sırrı Türkiye’den çıktı! Ege ve Akdeniz’de var, kabızlığı söküp atıyor! Kilolar teker teker gidiyor

Geleneksel tıp tekniklerinde pek çok farklı yöntem uygulanmaktadır. Geçmişten günümüze kadar uzanan yöntemlerden bazıları günümüzde hala varlığını sürdürüyor. Geleneksel Japon kültürünün izlerini taşıyan bu yöntem Ege ve Akdeniz bölgelerinden Batı Asya'ya kadar uzanıyor. Sağlığın bir numaralı ilacı karnıyarık otunun faydaları ve kullanım alanlarına mutlaka göz atın. İşte karnıyarık otunun faydaları…

Modern tıpta bitkisel kaynaklı çözümlerde görülen artış birçok kişiyi de doğal ürünlere yönlendiriyor. Karnıyarık otu, Plantaginaceae familyasından olan Plantago psyllium L. türüne ait olan çok yıllık otsu bir bitkidir. Türkiye'de 21 farklı türde yer alan bu bitkinin tohumlarına kadar birçok bölümü gıda takviyelerinde sık sık karşımıza çıkmaktadır. Karnıyarık tohumunun nasıl kullandığı ve ne işe yaradığı ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte karnıyarık otunun faydaları…

KARNIYARIK OTU NEDİR?

Yüksek lif ve müsilaj içeren karnıyarık otu protein, trisakkarit planteoz, fitosterol ve triterpen gibi bileşenlerden oluşmaktadır. Glikozit ve alkaloid içeriği ile vücut sağlığı açısından olumlu sonuçlar ortaya çıkaran karnıyarık otu, çeşitli sağlık sorunlarına karşı çok yönlü destek sağlamaktadır. Bunun yanı sıra solunum yolu enfeksiyonları, astım, bağırsak problemleri, sindirim sorunlarına kadar geniş bir yelpazede kullanılan karnıyarık otu kilo kontrolü, stres yönetimi, karaciğer ve böbrek sağlığına da katkı sağlıyor.

karniyarik-otu-kapak.jpg

KARNIYARIK OTU TOHUMU NASIL KULLANILIR?

Bağırsak sağlığını destekleyen karnıyarık otu tozu tokluk hissi oluşturarak sindirim sistemini düzenlemektedir. Kapsül, tablet ve çay olarak tüketilebilen karnıyarık otu doğrudan kullanımında ise günde bir veya iki tatlı kaşığı şeklinde kullanılması öneriliyor.

karniyarik-otu-faydalari.jpg

KARNIYARIK OTU FAYDALARI

  • Bağışıklığı Güçlendirir: Zengin mineral ve vitamin içeriğine sahip olan karnıyarık otu bağışıklık sistemini güçlendirirken hastalıklara karşı koruma kalkanı görevi görmektedir.
  • Bağırsak Sağlığını Destekler, Kabızlığı Geçirir: Bağırsak sağlığı üzerinde olumlu etkilere sebep olan karnıyarık otu bağırsak duvarının yumuşaklılığı ve nemliliğini arttırarak kabızlık sorununu önler.
  • Detoks Etkisi Oluşturur: Toksinlerden arındırma etkisine sahip olan karnıyarık otu bağırsak sağlığını destekleyerek hastalıklara karşı direnç oluşturur.
  • Tokluk Hissi Sağlar: Yüksek lif içeriği ile birlikte tokluk hissini arttıran karnıyarık otu sağlıklı bir diyetin parçası olarak görev alır.
  • Kolesterole İyi Gelir: Kötü kolesterol düşürme konusunda son derece faydalı olan karnıyarık otu yüksek kolesterol sorunu yaşayanların tüketmesi gereken bir ürün olarak önerilmektedir. Ancak kullanmadan önce mutlaka doktorunuzla danışmanız gerekiyor.
  • Sindirim Sistemini Destekler: Bağırsak hareketlerini düzenleyen karnıyarık otu, içerdiği besin lifleri sayesinde sindirim sorunlarına da çözüm olabilir. Kalp ve
  • Damar Sağlığını Korur: Vücuttaki doymuş yağ oranını azaltarak kolesterolü dengeleyen karnıyarık otu, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Zayıflamaya Destek Olur: Sindirim sistemindeki etkileri ile birlikte uzun süre tokluk sağlayan karnıyarık otu zayıflamaya destek olmaktadır.

karniyarik-otu-nedir.jpg

KARNIYARIK OTU ZARARLARI NELERDİR?

Yüksek dozda kullanılması durumunda bazı yan etkiler oluşturabilen karnıyarık otu kramp, gaz veya kanama gibi reaksiyonlar ortaya çıkartmaktadır. Özellikle kronik hastaların kullandığı ilaçlarla yan etkiye girebilecek olan bu ürünü kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekiyor. Alerjik reaksiyonlara karşı kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN