Kabızlık Sorunu Yaşayanlar Çareyi Onda Buldu! Bir Damlası Bile İşe Yarıyor... İşte Binlerce Yıldır Kullanılan Doğal İlaç...

Kabızlık Sorunu Yaşayanlar Çareyi Onda Buldu! Bir Damlası Bile İşe Yarıyor... İşte Binlerce Yıldır Kullanılan Doğal İlaç...

Avrupa'nın en yüksek obez seviyesinin Türkiye olduğunu biliyor muydunuz? Yemek konusunda öyle hiç de masum değiliz yani. Hem kilo sorununu çözmek hem de kabızlıktan kurtulmak isteyenler metabolizmayı hızlandıracak doğal ürünlere yöneliyor. Bir damlasının bile anında kabızlık sorununu çözdüğü söylenen Hint Yağı gerçekten işe yarıyor mu? İşte uzmanların görüşleri ve tavsiyeleri...

HİNT YAĞI NASIL ÇALIŞIR?

Hint yağı doğal bir müshildir. Hint yağı uyarıcı bir müshildir. Amerikan Aile Hekimleri Akademisi'ne göre, uyarıcı laksatifler, bağırsağın normalde olduğundan daha fazla hareket etmesine, sıkışmasına ve kasılmasına neden olur.

Bu, bir kişi yağı içtiğinde bağırsağı daha fazla hareket etmeye teşvik ettiği anlamına gelir. Bu artan hareket, dışkıyı bağırsaktan ve rektumdan dışarı çıkmaya teşvik eder .

Uyarıcı laksatifleri uzun süre kullanmak, sonunda bağırsak kaslarının düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu nedenle, kabızlık giderici olarak hint yağını idareli olarak kullanın. Bunun yerine, zeytinyağı gibi dışkıyı yumuşatmak için diğer doğal yardımcıları kullanmayı deneyin.

Hint yağı kabızlığı giderebilse de yan etki olarak bulantı ve kusmaya da neden olabilir. Kabızlık için hint yağı alan herkes dikkatli olmalıdır, çünkü mideleri bulanabilir.

hint-yagi-kabizlik.jpg

HİNT YAĞI KULLANIRKEN DOZAJI NASIL AYARLANIR?

İnsanlar, hint yağının çok farklı tadını petrol jölesi gibi tanımlar.

Yağ çok kalın, yutmayı zorlaştırıyor. Bazı üreticiler, içmeyi kolaylaştırmak için diğer müstahzarlara hint yağı ekler.

Kabızlık için hint yağı müstahzarları almayı planlayan herkes, uygun dozu aldıklarından emin olmak için her zaman etiketi okumalıdır. Tipik bir doz, yaklaşık yarım ons veya 3 çay kaşığına eşit olan yaklaşık 15 mililitre (ml) olabilir.

Bazı insanlar, aşağıdakiler de dahil olmak üzere, güçlü koku ve aromayı gidermek için hint yağını başka bir sıvı veya aromalı içecekle karıştırır:

Meyve suyu

Süt

Meşrubat
Su

HİNT YAĞI NE KADAR ZAMANDA ETKİSİNİ GÖSTERİR?

Hint yağı tipik olarak 2 ila 3 saat içinde bir bağırsak hareketinin oluşmasına neden olur. Ancak, bazı insanlar için etki süresi 6 saat kadar sürebilir.

Hint yağının gecikmeli etkileri nedeniyle, yatmadan önce almaktan kaçının.

hint-yagi-kabizlik-sorunu.jpg

HİNT YAĞININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Mide ağrısı ve mide bulantısı gibi diğer semptomları olan kişiler hint yağından kaçınmalı ve bunun yerine tedavi görmelidir.
Hint yağı, bazı durumlarda sağlık riski oluşturabileceğinden, belirli insan grupları için uygun değildir.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), hint yağını bir kadın hamilelik sırasında hint yağı alırsa fetüse zarar verebilecek veya doğuştan anormalliklere neden olabilecek bir ilaç türü olarak sınıflandırır .

Hamile kadınlar için hint yağı almanın riskleri, almanın yararlarından çok daha ağır basar.

hint-yagi-nasil-kullanilir.jpg

Aşağıdaki semptomları olan kişiler de hint yağından kaçınmalıdır:

Rektal kanama

Güçlü, ani mide ağrısı

Apandisit belirtileri

Gaz çıkaramama ve kusma gibi tıkanmış bir bağırsak belirtileri

Kusma

İnsanlar, kabızlık için kısa vadeli bir çözüm olarak yalnızca hint yağı gibi güçlü müshil kullanmalıdır. Her bağırsak hareketine yardımcı olmak için hint yağı almak ciddi komplikasyonlara neden olabilir.

Ağır vakalarda, bağırsaklar çalışmayı durdurabilir ve bu da uzun süreli kabızlığa yol açabilir.

Uzun süreli kullanımın diğer yan etkileri şunları içerebilir:

Dehidrasyon

İshal

Vücutta çok az potasyum

Hızlı dışkı hareketi nedeniyle gerekli besin maddelerinin kaybı

Kas Güçsüzlüğü

Bağırsak şişmesi

Bu yan etkileri yaşayan kişiler, hint yağı almayı derhal bırakmalı ve tedavi görmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN