Kabuğu çöp diye atanlar pişman olacak! Bu kabuklar resmen şifa deposu... Öğrendiğinizde elma kabuğunu asla çöpe atmayacaksınız

Kabuğu çöp diye atanlar pişman olacak! Bu kabuklar resmen şifa deposu... Öğrendiğinizde elma kabuğunu asla çöpe atmayacaksınız

Gün içerisinde pek çok meyve ve sebze tüketmekteyiz. Tüketirken soyduğumuz meyve ve sebze kabuklarının aslında faydalı olduğunu biliyor musunuz? En faydalı meyve kabukları arasında yer alan elma kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor. İşte elma kabuğunun merak edilen o faydaları…

Elma kabuğu içerisinde bulunan bileşenler insan sağlığı için oldukça faydalı etkilere sahiptir. Elma kabuğu içerisinde yer alan pektin adlı bileşen sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık probleminin önüne geçer. Bunun yanı sıra elma kabuğu içerisinde bulunan flavonoidler serbest radikalleri azaltarak vücudu koruma altına alır. İşte elma kabuğunun merak edilen o faydaları…

ELMA KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Elma kabuğunun içinde pektin adlı bir bileşen bulunmaktadır. Bu bileşen sindirim sistemini düzenlerken kabızlık problemiyle de başa çıkmaktadır. Elma kabuğu içerisinde yer alan flavonoidler serbest radikallerin etkisini azaltmakta ve vücudu koruma altına almaktadır. Bu sayede vücutta oluşabilecek kanser türlerine karşı önlem alınır.

Elma Kabuğu faydaları

Elma kabuğu içinde bulunan bazı vitamin ve mineraller de bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Vücutta oluşacak enfeksiyonlara karşı elma kabuğu ile önlem alabilirsiniz.

Elma kabuğu sürekli tüketilecek bir besin olarak karşımıza çıkmaktadır. Vücutta bulunan enerji seviyesinde düzenli olarak koruyan ve kilo kontrolü sağlayan elma kabuğu diyet listelerinde de sık sık yer alır.

Elma kabuğunun içerisinde bulunan antioksidanlar vücuttaki hücrelerin yaşlanma sürecini yavaşlatmaktadır. Elma kabuğu sayesinde cilt kırışıklıklarının önüne geçebilirsiniz.

Sürekli tüketilebilen elma kabukları oluşabilecek enfeksiyon veya hastalık durumlarına karşı vücudu koruma altında tutar.

ELMA KABUĞUNUN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Elma kabuğunun cilde birçok faydası bulunmaktadır. İçerisinde bol miktarda yer alan mineraller ve vitaminlerle birlikte antioksidanlar da yer almaktadır. Bu maddeler cildi yumuşatarak nem ihtiyacını karşılar ve yıpranan hücreleri arındırır. Elma kabuğu cildin daha parlak ve canlı görünmesini de sağlar. Doğal bir exfoliant olan elma kabuğu cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlar.

 PÜRÜZSÜZ CİLT İÇİN ELMA KABUĞU KULLANIN

Cilde elma kabuğu sürmek pek çok farklı açıda iyi gelmektedir. Ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltan elma kabuğu cildi daha pürüzsüz görünmesini de sağlar. Bununla birlikte daha parlak bir cilde sahip olmak için de elma kabuğundan yararlanabilirsiniz. Elma kabuğu ile ciltte oluşan çizgileri de önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Ancak herkesin cilt tipi ve cilt bakım aşamalarına göre etkiler de değişiklik gösterir. Bu açıdan bir dermatoloji uzmanından görüş alarak uygulama yapmak gerekir.

ÖKSÜRÜKLE SAVAŞIR

Elma kabuğu öksürük problemine karşı da oldukça etkilidir. Soğuk su içerisinde birkaç dakika kaynatılan elma kabuğu suyu içildiğinde öksürük probleminin ortadan kalktığını göreceksiniz. Bunun yanı sıra elma kabuğunun vücudu doğal bir şekilde temizleme ve bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi de bulunur.

Elma Kabuğu Nasıl tüketilir

ELMA KABUĞU NASIL TÜKETİLİR?

Elma kabuğunu tüketmek isteyen kişilerin öncelikle elmayı iyice yıkayıp kabuğunu soyması gerekir. Daha sonra kabuklarını dilimleyerek ya da kurutarak çerez gibi tüketilebilir. Elma kabuğunu tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı noktalarda bulunmaktadır. Fazla tüketilen elma kabuğu mide bulantısı yapabilir. Elma kabuğunda tüketeceğiniz miktarı kontrol etmeniz önemli bir yere sahiptir.

ELMA KABUĞU ÇAYI NE İŞE YARAR?

İnsan sağlığı üzerinde oldukça etkili olan elma kabuğu içerisinde bulundurduğu bileşenler sayesinde vücudu koruma altına alır. Elma kabuğu çayının içerisinde bulunan polifenoller ve flavonoidler serbest radikallerle savaşır. Elma kabuğu içerisinde bulunan antioksidanlar da serbest radikallerin neden olduğu hasarları önleyerek vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmektedir.

Elma kabuğunun idrar söktürücü özelliği de bulunur. Elma kabuğu çayı tüketen kişilerin sık sık idrar açıktı görülür. Elma kabuğu çayı vücutta biriken ve atılmayan su ve toksinleri düzenli bir şekilde dışarı atar.

ELMA KABUĞU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Elma kabuğu çayının nasıl demlendiği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Elma kabuklarının kaynatılması ile elma kabuğu çayı elde edilir. Elmaları iyice yıkadıktan sonra kabuklarının güzel bir şekilde soyulması gerekir. Elma çayı demlemek için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

Kıyılmış elma kabuklarını bir tencere içerisine alarak üzerine yeteri kadar su doldurunuz.

Daha sonra kaynayan elma kabuklarının rengi ve aroması çıkana kadar birkaç dakika daha kaynatmaya devam ediniz.

Daha sonra çayın tat ve kıvamına göre içerisine biraz şeker atabilirsiniz.

Hazırlanan elma kabuğu çaylarını servis edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN