Karaciğer yağlanması olanlar dikkat: Doğal ilaç olan sebzenin hasadı başladı! Kilosu 20 TL! Canan Karatay, öve öve bitiremedi

Karaciğer yağlanması olanlar dikkat: Doğal ilaç olan sebzenin hasadı başladı! Kilosu 20 TL! Canan Karatay, öve öve bitiremedi

Prof. Dr. Canan Karatay'ın en sağlıklı sebzelerden biri olarak nitelediği sebzenin hasat mevsimi geldi çattı. Canan Karatay'a göre, bu sebze karaciğer yağlanmasını önlüyor, kalp sağlığına iyi geliyor, alzheimer hastalığını önlemede yardımcı, C vitamini deposu. İşte, Canan Karatay'ın tüketilmesini önerdiği o sebze...

İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dünyanın en sağlıklı yiyeceklerinden birinin lahana olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Canan Karatay, "Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler" dedi.

FİYATI 20 İLE 30 TL ARASINDA SATILIYOR

Beyaz lahana üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer alan Niğde'de lahana hasadı devam ediyor. Başta Kaynarca köyü olmak üzere 25 köy ve kasabada 20 bin dekar alanda 1500 üreticinin geçim kaynağı olan lahana üreticisi, bu yıl verim ve fiyatlardan memnun.

Kaynarca köyü muhtarı ve lahana üreticisi Ferit Başer, "Lahana hasadımız başladı. Yerli tohumdan üretim yapıyoruz ve içtiğimiz sudan sulama yapıyoruz. Lahana bu sene 20 ile 30 TL arasında gidiyor ve bu sene memnunuz" dedi.

beyaz-lahananin-faydalari.jpg

BEYAZ LAHANANIN FAYDALARI NELER?

Beyaz lahana, turpgillerden bir sebze. Yaprakları açık yeşil veya beyaz renktedir ve kat kat sarılmış bir şekilde. Beyaz lahana, C vitamini, K vitamini ve A vitamini bakımından zengindir. Ayrıca lif, potasyum ve kalsiyum içerir.

Beyaz lahana, çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Çorba, sarma, salata ve turşu yapımında kullanılır. Beyaz lahana ayrıca çiğ olarak da tüketilebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN