Kırmızı etten bin kat faydalı meyve! Ama Türkiye'de yetiştiren yok: Faydasını duyan çiftçiler dönüm dönüm bunu ekecek

Kırmızı etten bin kat faydalı meyve! Ama Türkiye'de yetiştiren yok: Faydasını duyan çiftçiler dönüm dönüm bunu ekecek

Kırmızı etten bin kat faydalı meyve! Türkiye'de yetiştirilmeyen bu meyvenin faydalarını duyan çiftçiler, dönüm dönüm bunu ekmeye hazırlanıyor. Peki Türkiye'de nasıl yetiştirilir? İşte ayrıntılar...

Güneydoğu Asya'nın popüler meyvelerinden biri olan yılan meyvesi, son zamanlarda Türkiye'de de ilgi görmeye başlayan bir tropikal meyve olarak dikkat çekiyor. Yılan meyvesi, görüntüsü ve tadıyla öne çıkan ve sağlık açısından birçok faydası olan bir meyve türü olarak biliniyor.

YILAN MEYVESİ NEREDE YETİŞİR?

Yılan Meyvesi: Tropikalin gizli hazinesi - Nokta Gazetesi

Yılan meyvesi, salak pondoh olarak da bilinen ve yılan derisine benzeyen pullu kabuğuyla dikkat çekiyor. Genellikle Tayland, Malezya, Brunei ve Endonezya gibi tropikal iklimlerde yetişen bu meyve, boyu yaklaşık 6 metreye ulaşan palmiyelerde yetişiyor.

Birçok araştırma, yılan meyvesinde bulunan antioksidanların kanser önleyici özelliklere sahip olabileceğini ve kalp hastalıkları, felçler ve menopoz semptomları gibi sağlık sorunlarını önleyebileceğini öne sürüyor. Ayrıca, yılan meyvesi uzun süre tokluk hissi vermesiyle biliniyor ve hafızayı güçlendirme özelliğiyle de dikkat çekiyor.

YILAN MEYVESİNİN FAYDALARI

Gören yılan yumurtası sanıyor ama yemeyen bin pişman! - Sağlık Haberleri

Yılan meyvesi, diğer tropikal meyvelere göre daha yüksek miktarda antioksidan içeriyor ve C vitamini bakımından zengin bir kaynak olarak öne çıkıyor. Ancak aşırı tüketildiğinde kabızlık gibi sağlık sorunlarına neden olabileceği de belirtiliyor.

Beslenme değerleri açısından da oldukça zengin olan yılan meyvesi, yüksek lif içeriğiyle sindirime yardımcı olurken, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir ve çinko gibi birçok minerali içermektedir. Ayrıca, vitamin açısından da zengin bir kaynak olan yılan meyvesi, özellikle C vitamini, B2 vitamini ve niasin bakımından zengindir.

Yılan meyvesi, fitokimyasal içeriği açısından da diğer egzotik meyvelere göre zengin bir kaynak olarak öne çıkıyor. Flavonoidler, fenolikler, gallik asit ve diğer birçok antioksidan bileşik içeren yılan meyvesi, sağlık açısından oldukça faydalı bir meyve olarak kabul ediliyor.

YILAN MEYVESİ TÜRKİYE'DE YETİŞİR Mİ?

Şifa deposu pondoh meyvesinin vücuda sağladığı faydalar saymakla bitmiyor! Yılan meyvesinin kanseri önleyici etkileri... - Yaşam Haberleri

Tropikal iklimlerde doğal olarak yetişen yılan meyvesi, Türkiye gibi daha ılıman iklimlere sahip ülkelerde özel sera ve benzeri koşullarda yetiştirilebilir. Bu süreç ve maliyet açısından zorlu olsa da, getireceği değeri göz ardı edilmemelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN