Kışın grip olmamanın sırrı meğer iki elimizde saklıymış! Uzman doktordan altın değerinde tavsiye

Kışın grip olmamanın sırrı meğer iki elimizde saklıymış! Uzman doktordan altın değerinde tavsiye

Kış mevsiminin gelmesiyle üst solunum yolu hastalıklarının görülme sıklığında ciddi artış yaşanıyor. Hastalıklardan korunmak için uyarılarda bulunan uzmanlar, solunum yolu hastalıklarından korunmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Peki, kışın hasta olmamak için neler yapmalıyız? Soğuk havada neden hasta oluruz? Gripten nasıl korunuz? İşte, gripten korunmanın yolları...

Havanın soğuması ve kapalı alanlarda geçirilen sürelerin artmasıyla birlikte enfeksiyon görülme sıklığı da artıyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının her yaştan insanı etkileyebildiğini söyleyen Etlik Şehir Hastanesi Enfeksiyon Kliniği Uzmanı Prof. Dr. İrfan Şencan, bazı kişilerin bu rahatsızlıkları hafif atlatırken, özellikle risk grubundakilerde hastalığın daha ağır seyrettiğini belirtti.

Prof. Dr. İrfan Şencan, özellikle KOAH veya kalp yetmezliği gibi rahatsızlıkları bulunanların durumunun daha da ağırlaşabileceğini vurguladı.

KIŞIN NEDEN DAHA ÇOK HASTALANIRIZ?

Habertürk'ten Dicle Topçu'nun haberine göre, Prof. Dr. İrfan Şencan, bu dönemde enfeksiyonların artmasında mevsimsel özelliklerle birlikte, kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmanın da etkili olduğunu belirtti.

Prof. Dr. İrfan Şencan, polikliniklerdeki hastalar arasında soğuk algınlığı belirtilerine bağlı olarak başvurunun normalde ortalama yüzde 2-3 olduğunu belirterek bu mevsimlerde yüzde 20'ye kadar çıkabildiğini ifade etti.

GRİPTEN KORUNMAK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Soğuk algınlığı ve virüslere karşı neler yapmamız gerektiğine değinen Prof. Dr. İrfan Şencan, şöyle konuştu:

"Soğuk algınlığı virüslerine yüksek yoğunlukla bulaşmayı azaltmak için havalandırmaya dikkat etmeliyiz. Gereksiz kabalıklarda bulunmamaya gayret etmeliyiz. Bizim gibi hastanede çalışan veya kalabalık toplu taşımaya binecek kişilerinde maske takmasında fayda olur. Ellerimizi sabunlu suyla yıkamamız gerekiyor."

Prof. Dr. İrfan Şencan, grip aşısı yaptırmanın da bu dönemde önemli olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN