Kışın hastalıklardan korunmak isteyenler buraya! Canan Karatay yasaklı listesini açıkladı: Bunları yemeyen turp gibi kalacak

Kışın hastalıklardan korunmak isteyenler buraya! Canan Karatay yasaklı listesini açıkladı: Bunları yemeyen turp gibi kalacak

Sağlık üzerine verdiği tavsiyelerle dikkat çeken ve yakından takip edilen Canan Karatay şimdi de kış aylarında hastalıklardan korunmanın yollarını açıkladı. Kış ayı boyunca yasaklı olan listesini de paylaşan Karatay, kış aylarında tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken besinleri tek tek sıraladı…

Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı beslenme üzerine yaptığı açıklamalar ve verdiği tavsiyeler ile birçok kesim tarafından yakından takip ediliyor. Her dediği dikkate alınan ve sağlıklı yaşamın anahtarı haline gelen Karatay Hoca, şimdi de kışın tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken meyve ve sebzelere değindi.

Kış sebzeleriyle ilgili bilgi veren Karatay; lahana, brokoli, karnabahar, turp ve kereviz gibi sebzelerin kış aylarında bolca tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Kış aylarında yaz sebzesi tüketmek isteyenlerin yazın kurdukları turşuları tercih edebileceğini belirten Karatay, bolca turşu suyu içmenin de hastalıklara karşı koruma sağladığının altını çizdi.

kisin-tuketilmemesi-gereken-sebzeler-1.jpg

KIŞIN TÜKETİLMEMESİ GEREKEN SEBZELER

Kış aylarında tüketilen bazı sebzelerin aslında tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Karatay, özellikle domates, biber ve patlıcan üçlüsünü kışın tüketmekten kaçının dedi. Bunun nedeni olarak da vücudun kışın kış, yazın ise yaz meyvelerini tüketmek için programlanmış olmasını gösterdi.

Ancak siz yine de ben bu sebzelerden vazgeçemiyorum diyorsanız yazın taze olarak aldığınız sebzeleri kurutma, korserveleme veya turşu yapma yöntemleriyle kışa hazırlayabilir ve bu şekilde tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN