Koronavirüs zannetmişti: 35 yaşında kızamık olduğunu öğrendi

Koronavirüs zannetmişti: 35 yaşında kızamık olduğunu öğrendi

Son zamanlarda artan kızamık vakaları genellikle çocuklara yönelik ama yetişkinlerde de görülebiliyor. Kocaeli Üniversite Klinik Araştırmalar Koordinatörü Gülşah Becerikli Aksan, çocukken aşı olmasına rağmen 35 yaşında kızamık olduğunu öğrendi.

Üç yıldır Kovid’in ağır tablosuna maruz kalan Türkiye bu kez kızamık tehlikesiyle karşı karşıya. Aşı karşıtlığı ve göç hareketliği vakaları patlattı. Kocaeli Üniversite Klinik Araştırmalar Koordinatörü Gülşah Becerikli Aksan, birkaç gündür devam eden yüksek ateş ve geçmeyen öksürük nedeniyle çalıştığı hastaneye başvurdu. Koronavirüs olduğunu zanneden Aksan, 35 yaşında kızamık olduğunu öğrendi.

KORONAVİRÜS ZANNETMİŞTİ AMA...

NTV’den Melike Şahin’in haberine göre, çocukken aşı olduğunu söyleyen Aksan, “Her yerim kabardı. Gözlerim kapandı. Fotoğrafımı hocama gönderdiğimde kızamık tanısı konuldu. Halk Sağlığına’da örnek gönderdik orada da doğrulandı. Çocukken tek doz aşı olmuştum. Kardeşlerim kızamık geçirdiği zaman hatta bana bulaşmadı. Fakat daha sonradan aşı politikasında tek dozun yeterli olmadığı anlaşıldı. 1999 yılından sonra ilkokula başlayanlarda böyle bir uygulamaya geçilmiş. Ben tek dozda kalmışım” diye konuştu.

Çalıştığı enfeksiyon kliniğinde tedavi altına alındığını belirten Aksan, “Çalıştığım yerde hasta olarak tedavi edildim. Tek başıma doğru düzgün hareket edecek durumda değildim. Gözlerim de kapalıydı. Benim gözlerim miyop astigmat hastalıkla beraber hiç görememeye başladım. Beslenme problemim oldu. Su bile içemiyordum. Nereden bulaştığı konusunda hiçbir fikrim yok. Çünkü ben her yerde hâlâ maskesini takan biriyim” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN