Lıkır lıkır içtiğimiz o içecek meğer hastalığı uzatıyormuş! İyileşmeme nedeniniz bu olabilir: Hastalığı resmen ateşliyor

Lıkır lıkır içtiğimiz o içecek meğer hastalığı uzatıyormuş! İyileşmeme nedeniniz bu olabilir: Hastalığı resmen ateşliyor

Kış aylarının gelmesiyle pek çok kişi solunum yolu hastalıklarına yakalanabiliyor. Hastayken iyileşmek için içtiğimiz öyle bir içecek var ki meğer bizi daha da hasta ediyormuş. Siz siz olun bir daha asla ağzınıza sürmeyin. İşte hastayken içememeniz gereken o içecek...

Hastalık sürecinde alınan bazı gıdalar hastalığı çabuk atlamamıza yardımcı olurken, bazı gıdalar ise hastalık sürecimizi daha da uzatabilir. Hastalıkların uzamasına neden olan asıl şey eksik vitamin almak olarak görülse de tüketilen gıdaların içerisindeki histamin büyük önem taşımakta. Bazı besinlerin içerisinde bulunan histamin hastalığın uzun bir süre boyu vücudunuzda kalmasına neden oluyor.

hastalikf.jpg

Birçoğumuzun hastayken iyi geleceğini düşünüp tükettiği o gıdalar hastalığın vücudumuzda uzun süre atılamamasına sebep oluyor. İşte hastayken asla tüketmemeniz gereken o besinler...

SÜT ÜRÜNLERİ

Şaşırtıcı gelse de listenin en başında, inek sütü yer alıyor. Vitamin deposu olarak görülen süt, yoğurt ve kefir histamin düzeyini arttırarak hastalıkların geç iyileşmesine neden oluyor.

sutt-urnler.jpg

ÇİKOLATA

Çikolata histamin salgını en çok yükselten gıdaların başında geliyor. Çikolata, vücuda anlık olarak enerji yüklemesinde bulunuyor olsa da uzun vadede hastalığın geç iyileşmesine neden olabiliyor.

cilkola.jpg

EKMEK

Öğünlerimizin vazgeçilmezi olan beyaz ekmek de histamin düzeyini etkiliyor. Hasta olan kişilerin gluten bulunmayan, siyez ekmeği gibi ekmek türlerini tüketmesi daha hızlı iyileşmesi için oldukça önemlidir.

ekmekfg.jpg

YEŞİL ÇAY

Bitki çayları, hastayken en çok tükettiğimiz ürünlerin başında geliyor. Fakat yeşilçayı hastayken tüketmek sandığımız gibi fayda sağlamıyor.

yesilcefg.jpg

ESKİ PEYNİRLER

Uzmanlar histamini yükselttiği için peyniri de tüketmemek gerektiğini söylüyor. Soğuk algınlığının etkilerini daha da arttıran eski sert peynirlerden uzak durmak gerekiyor.

HASTAYEKEN NELER TÜKETMELİYİZ?

Uzmanlar yaptıkları açıklamalarla faydalı sandığımız birçok besinin aslında hastalık süresini daha da arttırdığını söyledi. Peki solunum yolu hastalıklarıyla mücadele ederken neler tüketmeliyiz?

  • C vitamini zengin turunçgiller
  • Portakal, limon gibi bol sulu ve vitaminli besinler
  • Muz gibi magnezyum kaynakları
  • Yumurta ve çeşitli proteinler
  • Ispanak, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN