Mehmet Ceyhan, Mis-C hastalığındaki artışa dikkat çekti: Kovid-19 aktivitesi hala yüksek

Mehmet Ceyhan, Mis-C hastalığındaki artışa dikkat çekti: Kovid-19 aktivitesi hala yüksek

Mis-C hastalığını görmeye devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından "Kovid-19 aktivitesinin yüksek olduğunu görüyoruz." diyerek uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Bilim Kurulu toplantısının ardından toplu taşıma ve hastaneler dışında maskelerin kaldırıldığını açıklamıştı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maskenin kaldırılması kararına ilişkin tepki göstererek sık sık uyarılarda bulunmaya devam ediyor.

Koronavirüs salgını ile ilgili sosyal medya hesabından salgının henüz bitmediğini ve Mis-C hastalığını görmeye devam ettiklerini belirten Ceyhan, "Kovid-19 aktivitesinin yüksek olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ceyhan, koronavirüs aşıları eksik olan vatandaşlara dikkat çekerek aşıların tamamlanması gerektiğini belirterek sosyal mesafenin sağlanamadığı durumlarda ise maskenin öneminin altını çizdi.

Ceyhan'ın paylaşımı şu şekilde:

MIS-C ENFEKSİYONU NEDİR?

MIS-C hastalığı Kovid-19 enfeksiyonu geçirdikten sonra çocuklarda ortaya çıkmakta ve belirtileri çok farklı şekilde olmaktadır. Bu belirtiler, solunum sisteminde (göğüs ağrısı, yan ağrısı, solunum sıkıntısı) sinir sisteminde (baş ağrısı, bilinçaltında değişiklik, havale) deride (kaşıntılı veya kaşıntısız döküntü, dudaklarda kuruluk, çatlama, şişme, çilek dili) ellerde ve ayaklarda şişlik, ekstremite uçlarında soyulma, gözlerde kızarıklık ve bunlara ilave olarak ateş, kas ve kemik ağrıları, kalp çarpıntısı, tansiyon düşüklüğü, lenf bezi büyüklüğü şeklinde ortaya çıkmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN