Metabolizmayı uçuruyor, cildi bebek gibi yapıyor... 'Neden şimdiye kadar içmemişim?' diyeceksiniz!

Metabolizmayı uçuruyor, cildi bebek gibi yapıyor... 'Neden şimdiye kadar içmemişim?' diyeceksiniz!

Limonlu su tüketmek içerdiği c vitamini sayesinde vücutta kolajen sentezine yardımcı olur. Demir emiliminin artmasına yardımcı olarak kansızlığın önlenmesinde rol oynar. Bağışıklığı destekler. Soğuk algınlığı ve grip gibi rahatsızlıklarda tüketilmesinde fayda vardır. İşte, limonlu suyun faydaları...

Limon, herkesin yaz kış kullanmaktan vazgeçemediği C vitamini deposu. Yazları soğuk limonataların ana maddesi olan, kışın da vitamin takviyesi sayesinde sık sık tüketilir. Salataların tamamlayıcısıdır, diyetlerde yağ yakımı sürecinde önerilir.

sabah-limonlu-su-icmek.jpeg

KOLAJEN ÜRETİMİNİ DESTEKLİYOR

İçerdiği yüksek C vitamini sayesinde, günlük alımda kolajen üretimini destekleyerek cildin daha genç bir görünüme kavuşmasını sağlar. Su zaten hali hazırda cilt kuruluğuna iyi gelirken limonlu su tüketmek çok daha iyi bir cilde kavuşma da etkilidir.

YAĞ YAKIMINI HIZLANDIRIYOR

Limonun içeriğinde bulunan bazı maddeler, metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Bu sayede düzenli limonlu su içmek kilo kaybı sürecinizde size destek olur.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Limonun içeriğindeki C vitamini bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olur. Hücrelerin patojenlerle savaşmasını ve vücudun oksidan temizleyici aktivitesini destekler.

DEMİR EMİLİMİNE YARDIMCI OLUR

C vitamininin tüketilen besinlerde bulunan demiri daha iyi emmesine yardımcı olduğu bilinir. Yeşil sebzelerinizin, mercimek tabağınızın yanında veya demir tabletleri aldıktan sonra biraz limonlu su yudumlamak, vücudunuzun demir kaynağından en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olabilir. Bu, özellikle demir eksikliği riski taşıyan veganlar veya vejeteryanlar için yararlıdır.

limonlu-su-icmenin-faydalari.jpg

LİMONLU SUYU KİMLER TÜKETMELİ?

Limonlu suyu güçlü asidik yapısı nedeniyle mide ve yemek borusu rahatsızlığı olanların dikkatli tüketmesi gerekir. Limonlu su mide rahatsızlıklarını tetikleyebilir, bu yüzden mide rahatsızlığı olan kişilerin aç karnına tüketmemesi ve miktarına dikkat ederek tüketmesi gerekir.

Hamilelerde tansiyon düşmesi sıklıkla yaşanabilen bir durumdur. Limonun kan basıncını düşürme etkisi hamilelerde tehlikeli olabilir. Tansiyon düşmesini tetikleyebilir. Buna bağlı olarak aritmi, taşikardi sorunu ortaya çıkabilir.

Limonun asidik yapısı diş yüzeyini aşındırabilir. Diş hassasiyeti yaşayan kişiler limonlu suyu bir pipet yardımıyla tüketebilir.

Yüksek tansiyonu olanların doktorlarına danışıp tüketmeleri gerekir. Ayrıca ilaçlarla etkileşime girebileceği için ilaç alımından iki saat önce ve sonra tüketilmemesinde fayda var.

limonlu-su-nasil-hazirlanir.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN