Bu yiyecekleri buzdolabında tutuyorsanız derhal çıkarın! Sağlığınızı tehlikeye atmayın

Bu yiyecekleri buzdolabında tutuyorsanız derhal çıkarın! Sağlığınızı tehlikeye atmayın

Özellikle sebzeler ve meyveler buzdolabında muhafaza edilir. Fakat bazı gıda ürünlerini buzdolabına koymak hızlı bozulmasına neden olabilir. Peki, hangi yiyecekleri buzdolabında saklamak yanlıştır? Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler neler? İşte, buzdolabına konmaması gereken yiyecekler...

Alışverişin ardından alınan yiyeceklerin uzun süre saklanması ve tüketileceği zamana dek taze kalması amacıyla buzdolabında saklıyoruz.

Fakat bazı yiyeceklerin buzdolabında saklanması, onların ömrünü uzatmak yerine kısaltıyor.

Bu yiyeceklerin buzdolabına koyulması, tüm besin değerlerini kaybetmesine sebep olurken ömürlerinin daha hızlı tükenmesine de sebep oluyor.

hangi-yiyecekleri-buzdolabinda-saklamak-yanlistir.jpg

HANGİ YİYECEKLERİ BUZDOLABINDA SAKLAMAK YANLIŞ?

Buzdolabında muhafaza edilmemesi gereken besinler şöyle:

MUZ

Muzun buzdolabında saklanması çok yanlış bir saklama şeklidir. Muz soğuk bir ortama girdiğinde olgunlaşma süreci yavaşlar, kararmaya başlar.

BAL

Bal, buzdolabında saklandığında akıcılığını kaybeder, kristalleşir. Bu sebeple formunu kaybetmemesi için buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler arasında yer alır.

KAYISI

Kayısı, buzdolabında saklanmaması gereken meyveler arasında yer alır. Buzdolabında saklanan kayısı tadını ve lezzetini kaybeder. Bu meyve oda sıcaklığında saklanmalıdır. Bu şekilde daha sağlıklı bir şekilde olgunlaşacaktır.

DOMATES

Domates, bu listenin en şaşırtıcı seçeneği olabilir. Çabuk bozulabilen bir sebze olması sebebiyle genelde buzdolabında saklanan domateste aslında bu şekilde muhafaza edilmemesi gereken besinlerden biri. Çünkü buzdolabında saklanan domates hem lezzetini hem de besin değerlerini kaybetmektedir. Domates, duya batırarak bir kasede muhafaza edilmelidir.

EKMEK

Ekmeğin buzdolabında saklanması, tadını ve tazeliğini kaybetmesine sebep olur. Ekmek bu nedenle çok hızlı bir şekilde bayatlar.

SARIMSAK

Sarımsak buzdolabında saklandığında koku salınımı yapar, diğer yiyecekleri kokutacağı gibi tadının da değişmesine sebep olacaktır.

buzdolabinda-saklanmamasi-gereken-yiyecekler.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN