Milyonda 2 görülüyor! Kovid-19 geçirdikten sonra hayatı kabusa döndü

Erzurum'da yaşayan 38 yaşındaki İ.A. Kovid-19 geçirdikten sonrası milyonda 2 veya 3 görülen "pemfigus" adlı deri hastalığına yakalandı. Hastalık nedeniyle yüzü 1 yıl içerisinde tanınmaz hale geldi. Anne A. "Oğlum her geçen gün gözümün önünde çürüyor. Ne olur yardım edin" diyerek yardım istedi.

2021 yılında Kovid-19 geçiren Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne müracaat eden ve 2 doz Kovid19 aşısı yaptırdığı öğrenilen İ.A'nın yüzünde yaralar çıkmaya başladı. Hastanede yapılan teşhis sonucunda İ.A'ya milyonda 2 ya da 3 görülen "pemfigus" teşhisi konuldu. Tedavi sonrası iyileşen yüzde 80 zihinsel engelli İ.A 2023'ün başlarında tekrar rahatsızlandı.

Bu sefer yaralar yüzünün yanı sıra vücudunda da çıkmaya başladı. Tekrar hastaneye kaldırılan İ.A, dermotoloji servisinde tedavi altına alındı.

ANNE YARDIM İSTEDİ

Anne A. 3'ü engelli 7 çocuğundan en büyüğü olan İ.A ile ilgili "Oğlum milyonda bir görülen hastalığa yakalandı. Çocuğum her geçen gün gözümün önünde çürüyor. Ne olur yardım edin" dedi.

PEMFİGUS HASTALIĞI NEDİR?

Uzmanlara göre, pemfigus, çoğunlukla deride ve ağızda kabarcıklar şeklinde başlayan ve yaralarla seyreden bir deri hastalığı. Otoimmum bir hastalık olan pemfigus nadir görülür. Her yaşta görülebilir ancak orta yaşta daha sık görülür. Akdeniz kökenli insanlar, Brezilya yağmur ormanlarında yaşayan insanlar ve orta ve üst yaştaki erişkinlerde daha sık görülür.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN