Mutfağınızda bu varsa hemen çöpe atın! Canan Karatay'dan milyonlarca ev hanımına "ölümcül" uyarı

Mutfağınızda bu varsa hemen çöpe atın! Canan Karatay'dan milyonlarca ev hanımına "ölümcül" uyarı

Sağlıklı beslenme konusunda yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, ev hanımlarını yakından ilgilendiren bir uyarıda bulundu. Mutfakta kullanılan ve en hanımlarının her şeye sürdüğü o ürünü eve bile sokmayın. Canan Karatay 'Ölüm saçıyor hemen çöpe atın!' diyerek ev hanımlarını üstüne basa basa uyardı. Sandığınızdan çok daha tehlikeli. Tuvaletinizden bin kat daha mikrop barındırıyor. Elinizi bile sürmeyin. Bakın Canan Karatay'ın uyarılarda bulunduğu o ürün neymiş...

Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan Prof. Dr. Canan Karatay, son açıklamalarıyla yine gündeme bomba gibi düştü. Ev hanımlarına tavsiyelerde bulunan Canan Karatay, mutfakta temizlik için kullanılan o ürünle ilgili önemli uyarılarda bulundu. 'Tuvaletinizden bin kat daha mikrop barındırıyor' uyarısında bulunan Canan Karatay, elinizi bile sürmeyin dedi. Temizlik yerine virüs saçıyorsanız, mutfağınızda bu ürün varsa hemen çöpe atın. İşte detaylar...

MUTFAĞINIZDA VARSA HEMEN ÇÖPE ATIN

Ev hanımlarının sıklıkla kullandığı ve tabak, çatal, kaşık gibi ağzımıza sürdüğümüz malzemeleri temizlediğimiz sarı süngerler ölüm saçıyor. Canan Karatay'ın ev hanımlarını uyardığı ve ölüm saçıyor dediği bu ürün adeta hastalık saçıyor. Mutfağınızda bu ürün varsa hemen eldivenle birlikte çöpe atın. Sağlığınızdan olmayın.

kmgfgfg-1.jpg

CANAN KARATAY UYARDI: ÖLÜM SAÇIYOR!

Konuyla ilgili ev hanımlarını uyaran Prof. Dr. Canan Karatay ev hanımlarını şu sözlerle uyardı: "Biz evde sünger kullanmıyoruz, bez kullanıyoruz, bezi sürekli yıkıyoruz. Bulaşık süngerlerindeki mikroplar çok sıcak suda ölür. Sıcak suda ne bakteri kalır ne virüs. Deterjan öldürmez, sıcak su öldürür. Bu konulara dikkat edilmeli, daha bulaşık süngeri kullanılıyorsa sık sık yenilenmeli"

BULAŞIK SÜNGERLERİ YERİNE NE KULLANILMALI?

Canan Karatay'ın uyarıları sonrası ev hanımları sarı süngerler yerine ne kullanmaları gerektiğini sorgulamaya başladı. Bizde sizler için sünger yerine mutfakta kullanabileceğiniz ürünleri sıraladık. İşte o ürünler;

1- EL BEZLERİ

Canan Hoca'nın sünger yerine ilk tavsiyesi el bezleri oldu. Dayanıklı yapısı ve suyu çekimiyle dikkat çeken el bezlerine alışırsanız bir daha vazgeçemiyeceksiniz. Aynı zamanda yıkanabilir olan bu ürün kolayca dezenfekte edilebilir. Bir sürü yıkamaya dayanacak ve uzun vadede tek kullanımlık malzemelerden tasarruf sağlayacaktır. Canan Karatay hoca kendisinin bu bezlerden kullandığını belirtiyor.

2- İSVEÇ BULAŞIK BEZLERİ

Teknoloji alanında birçok icada imza atan İsveç bilim adamları aynı zamanda İsveç bulaşık bezini de icat ettiler. Mühendisler tarafından icat edilen bu bez mutfakta o kadar işe yarar ki etkisini görünce inanamayacaksınız. Yüzde 70'i ahşap selüloz ve %30 pamuktan üretilmiş olup uzun ömürlü ve biyolojik olarak parçalanabilir. Ağırlığının 15 katı emer, bu nedenle mutfak süngerlerine harika bir alternatiftir, çabuk kurur, bu da daha az bakteri anlamına gelir ve yaklaşık 200 kez yıkanabilir, bu nedenle son derece dayanıklıdır. İsveç bulaşık bezini henüz keşfetmediyseniz çok şey kaçırdığınızı söyleyebiliriz.

kmfgff-1.jpg

3- DOĞAL BULAŞIK FIRÇALARI

Canan Hoca'nın bir diğer önerisi doğal temizleme fırçaları. Geçmeyen inatçı lekeleri anında söküp atar ve yapışmaz tavaların üzerinde de kullanılır. Saplar genellikle sürdürülebilir kaynaklı ahşaptan yapılırken, kıllar hindistan cevizi lifi veya sisal (agave bitkisinden) gibi doğal liflerden yapılır.

4- BAMBU BEZLER

Bambu bulaşık bezleri harika bir sünger alternatifidir. Güçlü, emici ve önemli ölçüde daha çevre dostudurlar. Her bir bambu levha yaklaşık 100 kez yıkanabilir ve yeniden kullanılabilir, bu da onları dökülmeler, toz ve çok daha fazlası için mükemmel hale getirir.

5- KABAK LİFİ

Kabak lifi özellikle elde bulaşık yıkamak için, bulaşık süngeri yerine kullanılır. Ayrıca vücut lifi olarak da mükemmel bir üründür. Ortalama dört ay süre ile kullanılabilir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir. Hiçbir mutfak malzemesini çizmez. Bulaşık süngeri kadar yoğun köpüğü olmaz, üstelik bulaşık süngerini arıtmak için harcadığımız kadar çok su gerekmez, dolayısıyla su tasarrufu sağlar. Ayrıca bulaşık süngeri gibi bakteri üretmez.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN