O besinde balıktan 7 kat fazla omega-3 var! Faydalarını duyduktan sonra mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz

O besinde balıktan 7 kat fazla omega-3 var! Faydalarını duyduktan sonra mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz

Omega-3 yağ asitleri, sağlığımız için oldukça önemli olan bir besindir ve hastalıklara karşı direnç kazanmamıza yardımcı olur. Balık, genellikle omega-3 kaynağı olarak akla gelirken, balık tüketimini sevmeyenler için alternatif gıdalar tercih edilebilir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, balığa göre 7 bin kat daha fazla omega-3 kaynağı içeren bir gıdayı açıklamıştır. ABD'li bilim insanları da bu doğal gıdanın felç riskini yüzde 12 azalttığını keşfetmiştir. İşte haberin ayrıntıları...

Sağlıklı yaşam önerileriyle tanınan İbrahim Saraçoğlu, kanseri yok eden ve damar sertleşmesi ile felci önlemede etkili olabileceğine inandığı bir besini mucizevi olarak nitelendirmiştir. Bu doğal yağın balıktan 7 bin kat daha fazla omega-3 içerdiği belirtilmiştir. ABD'li bilim insanları da yaptıkları araştırmalarla, doğal yağların felç ve kalp hastalıkları riskini azaltabileceğini keşfetmiştir.

KETEN TOHUMUNUN TÜKETİMİ ÖNERİLDİ

keten tohumu

Yeni açıklanan bulgulara göre, Amerikan Kalp Derneği, bitkisel bazlı yağları daha fazla tüketen kişilerin felç riskinin azaldığını belirtti. Araştırmaya göre, bitkisel yağları bol miktarda tüketenlerin felç geçirme olasılığı yüzde 12 daha azken, hayvansal kaynaklı doymuş yağları fazla tüketenlerde felç riski yüzde 16 daha yüksek çıktı. Fenglei Wang adlı araştırmanın baş yazarı, "Yağın türü, toplam yağ miktarından daha önemli" dedi.

Harvard Üniversitesi'nden Dr. Frank Hu ise, kırmızı ve işlenmiş et tüketiminin ılımlı bir azalmasının toplam ölüm oranını yüzde 13, kalp hastalığı ölümlerini ise yüzde 14 azaltabileceğini belirtti. 120 bin hemşire ve sağlık personelinin sağlık verilerini inceleyen bir çalışmada, sıvı bitkisel yağlar (mısır yağı, aspir yağı, ayçiçeği yağı, soya fasulyesi yağı gibi), çoklu doymamış yağ asitlerince zengin olan besinlerin ve ardından tekli doymamış yağ asitlerince zengin olan yağların incelendiği aktarıldı.

Öte yandan, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, keten tohumunu hem yağ hem de tohum şeklinde tüketilmesini şiddetle tavsiye etmektedir. Keten tohumu, balıktan 7 bin kat daha fazla omega-3 yağ asidi içermekte olup, kabuğuyla birlikte tüketilerek vücuda fayda sağlamaktadır. Aynı zamanda, keten tohumu anti-inflamatuar etkiye sahip olan alfa-linolenik asit içermekte olup kemik kaybına yol açan osteoporoz ve tip 2 diyabetle mücadelede etkin rol oynamaktadır. Keten tohumunun cilt sağlığına da faydası bulunmaktadır, cildi sıkılaştırabilir ve egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN