Ömrü uzatan o yiyecek bulundu! Bir kez yiyen bile anında etkisini görüyor… Hem yağları eritiyor hem ömrü uzatıyor

Ömrü uzatan o yiyecek bulundu! Bir kez yiyen bile anında etkisini görüyor… Hem yağları eritiyor hem ömrü uzatıyor

Sağlıklı beslenmenin insan hayatındaki etkileri inkar edilemez boyutta önemlidir. Öyle ki özellikle bazı besinler resmen insanın ömrünü uzatıyor. Hele ki bu besin hem yağları yakıyor hem de daha uzun bir yaşam sunuyor. Bir kez yiyen bile anında etkisini görüyor…

Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenlerin, uzun yıllar yaşamak isteyenlerin, kilo vermek ya da kilosunu korumak isteyenlerin tükettiği çeşitli besinler vardır. Bu kapsamda kişilerin hayatlarına adapte ettikleri diyet listeleri bulunur. Bu diyet listesi de insanların hem sağlığı için hem de kilo vermesi için oldukça başarılı bir diyet listesi. Uzmanlar bile bu listenin insanlara oldukça faydalı olduğunu ve kilo verme konusunda çok etkili olduğunu söylüyor.

BİTKİ TEMELLİ DİYET LİSTESİ

Bahsettiğimiz diyetin adı Akdeniz diyeti. Bu diyet Akdeniz’e yakın yerlerde yaşayan insanların benimsediği beslenme alışkanlıklarından yola çıkılarak yapılmış bitki temelli bir diyettir. Bu diyetin içerisinde sebzeler, kepekli tahıllar ve sağlıklı yağlar bulunuyor. Uzmanlar ise en sağlıklı ve etkili kilo verme yönteminin aynı zamanda sağlıklı bir yaşam sürmenin en etkili yollarından biri olarak bu diyeti görüyor.

Bu beslenme tipine geçen 10 yıl daha fazla yaşıyor! Yaşlılığı geciktiren o besinler sıralandı - Nokta Gazetesi

AKDENİZ DİYETİNDE OLMASI GEREKEN BESİNLER

Eğer ki Akdeniz diyeti aracılığıyla kilo vermek istiyorsanız ilk olarak diyet listesinde hangi besinlerin olacağını iyice araştırmalısınız. Bu listede yer alması gereken yiyecekler şunlardır:

Brokoli, lahana, ıspanak, karnabahar, havuç, Brüksel lahanası, salatalık, patates, tatlı patates ve domates gibi sebzeler

Muz, elma, portakal, armut, çilek ve üzüm gibi meyveler

Fındık ve tohumlar

Fasulye, mercimek, bakliyat, nohut ve bezelye gibi baklagiller

Yulaf, kahverengi pirinç, arpa, mısır ve çavdar gibi tam tahıllar

Somon, sardalye, ton balığı, uskumru, istiridye ve yengeç gibi deniz ürünleri

Tavuk, ördek, yumurta gibi kümes hayvanları

Zeytinyağı

yeni-proje-24.jpg

AKDENİZ DİYETİNİN FAYDALARI

Akdeniz diyeti insan vücudunda birçok olumlu etkiye sahipken bunlardan en önemlisi kolesterolü dengede tutmasıdır. İçerisinde bulunan besinlerden ötürü vücudun doymuş yağ ve trans yağ alımını keserek, inme ve kalp krizi gibi kalp hastalıkları riskini en aza indirir.

Bunun yanı sıra yüksek tansiyon hastaları için oldukça faydalı olan sodyumlu gıdalar içermesinden ötürü hem bu soruna çare olur hem de şeker dahil rafine karbonhidratların tüketimini en aza indirir.

Sebze ağırlıklı ve lif ağırlıklı bir diyet olmasından ötürü daha zinde daha canlı ve daha sağlıklı olmanın önünü açar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN