Patatesin kabuğunu aman çöpe atmayın! Öyle bir şeye iyi geliyor ki... Prof. Dr. Saraçoğlu uyardı

Patatesin kabuğunu aman çöpe atmayın! Öyle bir şeye iyi geliyor ki... Prof. Dr. Saraçoğlu uyardı

Ülkemizin geleneksel tıp ve bitkiler denilince ilk akla gelen ve dikkatle takip edilen doktorlarından biri olan Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu yaptığı açıklamayla yine dikkatleri üzerine çekti.

Açıklamalarıyla Türk milletinin gönlünde taht kuran Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, son yaptığı açıklama ile yine dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Doğanın bize sunduğu şifa kaynağı bu sebzenin insan sağlığına birçok faydası olduğunu ve nasıl kullanılması gerektiğini açıklayan Saraçoğlu' nun açıklamasına gelin kulak verelim...

PATATESİN KABUĞUNU AMAN ÇÖPE ATMAYIN! ÖYLE BİR ŞEYE İYİ GELİYOR Kİ... PROF. DR. SARAÇOĞLU UYARDI

Patates hemen hemen her evde en kolay bulunan sebzelerden biridir ve bunun nedeni, herkesin onlarla yapabileceğiniz lezzetli tadı ve çok çeşitli yemekleri sevmesidir. Bazen yemeğinizi hazırlamak için kabuğu kullanmak isteyebilirsiniz, bazen de atmak isteyebilirsiniz. Patates kabuğu; patatesten daha fazla demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, B6 ve C vitamini içeriyor. Patatesin kabuğunda aynı zamanda oldukça yoğun C vitamini de bulunmaktadır. İri bir patatesin kabuğunda 29 mg C vitamini bulunur, yani bu vitaminle anılan portakalın 3 katı kadar ve günde almanız gerekenin yarısı kadar. Aynı zamanda bir antioksidan olarak ve yaraların çabuk iyileşmesi için de çok faydalıdır.

Kullanılacak olan patateslerin kesinlikle yeşillenmemiş, filizlenmemiş, kararmamış ve de yara almamış olmalarına dikkat etmek gerekir. Yeşillenmiş patates solanin maddesi içermektedir. Patateslerinizi kesinlikle buzdolabında koruma altına almayınız. Çünkü soğuk ortamlarda koruma altına alınan patateslerde, redükleyici özelliği olan şeker oluşur. Redükleme özelliği olan bu şeker, acrylamid maddesinin ön basamaklarını teşkil eder. Acrylamid klinik deneyler ile kanıtlanmış kanserojen bir maddedir.

190920228223.webp

PROF. DR. SARAÇOĞLU' NDAN BAĞIRSAK KANSERİNİ ÖNLEYİCİ KÜR

Kullanacağınız patatesler çamurlu veya kirli ise önce soğuk suda yıkayabilirsiniz. Kesinlikle ılık veya sıcak suda yıkamayınız. Soğuk suda yıkadıktan sonra, orta boy üç adet patatesi soymadan (kabuğu ile birlikte) yarım litre suda ağzı kapalı olarak patatesler çatlayana kadar haşlayınız. Haşlama işlemi bitince ılımasını bekleyiniz. İçilecek olan sadece ve sadece haşlama suyudur. Haşlama suyunu tülbentle süzerek ayırabilirsiniz. Haşlanmış patatesin kendisi ve kabukları tüketilmeyecektir. Haftada üç kez, bir ay boyunca aşağıdaki şekilde uygulanır. Her defasında taze olarak hazırlanması şarttır. Kesinlikle üç günlük kür için gerekli miktarı bir defada hazırlamayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN