Patlıcanın saplarını sakın çöpe atmayın! İlaçla çaresi yok denilen o hastalığı patlıcan sapıyla yok edeceksiniz

Patlıcanın saplarını sakın çöpe atmayın! İlaçla çaresi yok denilen o hastalığı patlıcan sapıyla yok edeceksiniz

Günümüzde sıklıkla görülen ancak çoğu kişinin doktora gitmeye utandığı basur hastalığı adeta hayat kalitesini düşürüyor. Tuvalete çıkmada ve vücutta halsizlik gibi belirtiler gösteren bu hastalığın ilaçla tedavisi yoktur. Eğer bu hastalıktan kurtulmak istiyorsanız doğal yöntemlere başvurmalısınız. Sizlere vereceğimiz bu yöntemi duyunca bir daha patlıcan saplarını çöpe atmayacaksınız. Bu tarif ile basur derdinden anında kurtulacaksınız. Kimse bilmiyor bu basit yöntem ile basur derdinden kurtulun!

Patlıcan Türk mutfaklarında sıklıkla kullanılan bir sebzedir. Lezzetli tadıyla her yemeğin yanına yakışan patlıcanın bu faydasını öğrenince bir daha sapını çöpe atmayacaksınız. Genelde patlıcan tüketirken saplarını çöpe atarız ancak öyle bir hastalığa iyi geliyor ki duyunca siz bile şaşıracaksınız. Çaresi yok denilen bu hastalığın çözümü patlıcan saplarından geçiyor. Bu tarifi düzenli olarak uygulayın tüm ağrılardan kurtulun. İşte patlıcan sapından gelen büyük mucize...

O KÖTÜ HASTALIKTAN KURTULMANIN DOĞAL YOLU

Çoğu kişi bu rahatsızlığını gizlemeye ve kendi kendine çözüm aramaya başvurur ancak utanılacak bir şey yok. Herkesin başına gelen basur rahatsızlığı gayet doğal bir süreçtir. Önemli olan bu hastalıktan nasıl kurtulacağınız. İlaç tedavisi bulunmayan basurun tedavisi doğal yöntemlerle gerçekleşir. Bizde sizler için en etkili yöntemi araştırdık. Bu tarifi duyunca bir daha patlıcan sapını çöpe atmayacaksınız. Kimse bilmiyor ancak etkisi çok büyük!

PATLICAN SAPINDAN GELEN MUCİZE

Hazırsanız merak edilen tarifi açıklıyoruz. İlk olarak 10 adet patlıcan sapını 10 bardak su ilave ederek bir tencerede kaynatın. Kaynayan suyu bir kaba alın ve sudan sabah akşam bir bardak için. Beşinci günün sonunda basur diye bir derdiniz kalmayacak. İlaçla tedavisi yok denilen bu hastalığın çaresini patlıcan sapında bulacaksınız.

kmhgfgfgf.jpg

BASUR NEDİR VE BELİRTİLERİ NELERDİR?

Makatta kanama, kaşıntı ve ağrı gibi şikayeti olan birçok kişi, hemoroid nedir ve neden olur sorularının yanıtlarını merak ederek hekimlere başvurmaktadır. Hemoroidal damarlar, anatomik olarak makat çıkışında ve rektumun alt kısmında yer alan kan damarlarıdır. Her insanda bulunan bu kan damarlarının genişlemesi ve yastıkçık şeklinde şişkin hâl alması durumuna ise hemoroid ya da basur hastalığı denilir. Hemoroidler iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılır. Genel olarak rektumun iç duvarında oluşan ve sol dış, sağ ön veya sağ arka lokasyonlarda görülen hemoroid yastıkçıkları, orta ve üst hemoroidal damarların uç noktalarıdır. Bu damarların genişlemesi sonucu iç hemoroid oluşur. Dış hemoroidler ise alt hemoroidal damar ağından kaynaklanır. Genellikle ileri yaş, ishal, gebelik, uzun süreli oturma, dışkı sırasında zorlanma veya ıkınma, kronik kabızlık, kalça bölgesinde oluşan tümörler ve kan sulandırıcı tedavi kullanan kişilerde hemoroid hastalığı daha sık görülür. Genellikle belirti göstermese de iç hemoroid yastıkçıklarının dışarı sarkması, ağrı ve rahatsızlık hissine yol açar. Bu belirtilerin görüldüğü iç hemoroid neden olur sorusunun cevabı hâlen net olarak bulunamamış olsa da damarları tutan bağ dokusunun bozulması ya da makatta bulunan kasların aşırı büyümesi ve dışkılama sırasında hemoroid yastıkçıklarını zorlaması nedeniyle olduğu düşünülmektedir.

PATLICAN SAPININ FAYDALARI

Birçok kişi tarafından bilinmediği için patlıcan sapı kesilip atılmaktadır. Patlıcan sapının sağlık açısından faydaları bulunur. İçeriğindeki vitamin ve mineraller hastalıklara karşı korumada etkilidir. A, B1, B2 ve C vitaminlerini barındıran patlıcan sapı, hemoroid, cilt ve saç sağlığı gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

kmrre.jpg

Lifli yapısı sayesinde sindirim sistemini düzenleyen patlıcan sapı, A ve B1 vitaminleri sayesinde göz sağlığını destekler. İçeriğindeki doğal nikotin ile sigarayı bırakmak isteyenlere kolaylık sağlar. Zengin demir kaynağı olan patlıcan sapı, yorgunluğun giderilmesinde etkilidir. Antioksidan yapısından dolayı vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN