Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren diyet! Basit ama en etkilisi: Bu yöntemle 49 kiloya düşmüş

Pelin Karahan'a 1,5 ayda 8 kilo verdiren diyet! Basit ama en etkilisi: Bu yöntemle 49 kiloya düşmüş

Hem oyunculuğuyla hem güzelliğiyle insanları kendine hayran bırakan Pelin Karahan, son zamanlarda verdiği kilolarla sık sık gündeme geliyor. Birçok projede başarılı hikayelere imza atan ünlü ismin bir anda o denli kilo vermesinin sırrı ise merak edildi. İşte Pelin Karahan’a bir buçuk ayda 8 kilo verdiren basit ama etkili diyet…

Kavak Yelleri dizisinde hayat verdiği aslı karakteriyle yıldızı parlayan Pelin Karahan, sonrasında birçok projede yer aldı. Hem oyunculuğuyla hem güzelliğiyle birçok insanın hayran olduğu ünlü isim özellikle de evlendikten sonra imajında yaptığı değişikliklerle sıklıkla gündeme gelmişti. Şimdilerde ise verdiği kilolarla konuşulan başarılı oyuncu, Sabah’ta yer alan habere göre, kısa süre içerisinde bu kadar hızlı kilo vermesinin sırrını açıkladı. Ünlü ismin “keto diyeti” yaptığı ortaya çıktı.

kapakk.jpg

VAZGEÇİLMEZ AKTİVİTESİ SPOR

Ünlü oyuncunun hayatındaki en önemli aktivitelerden biri düzenli spor yapmak. Dolayısıyla şok diyetler yapıp etkisiz kilo vermek yerine doğru beslenme ve düzenli egzersizle kilo vermeyi tercih ediyor. Geçtiğimiz yazın ortasında başladığı diyeti ise tam olarak düzenli devam eden ve diyetisyen eşliğinde yürütülen bir diyet programı olarak biliniyor.

yeni-proje-10.jpg

1,5 AYDA 8 KİLO VERDİ

Pelin Karahan, ketojenik diyet sayesinde 1,5 ayda tam 8 kilo verdi. Verdiği kilolarla 57 kilodan 49 kiloya düşen ünlü oyuncu yalnızca diye de değil aman da sporla da bu süreci destekledi.

yeni-proje-11-001.jpg

KETOJENİK DİYET NEDİR?

Söz konusu bu diyet sıklıkla uygulanan ve sağlık açısından oldukça faydalı olan bir diyettir. Bu diyetin diğer diyetlerden en önemli farkı düşük karbonhidrat ve yüksek yağ içeriğine sahip olmasıdır. Yapılan bazı çalışmalar bu diyetin kilo vermenin yanı sıra aynı zamanda kronik hastalıklara karşı da fayda sağladığını ortaya koymuştur. Bu kapsamda diyabet, kanser, epilepsi ve alzheimer hastalıklarına karşın bu diyet listesi uygulanabilir.

yeni-proje-12-001.jpg

Ketojenik diyetini uygularken karbonhidrat alımı ciddi derecede azaltılır ve onun yerine ya alımı çoğaltılır. Karbonhidrat alımının azalması sonucunda vücutta ketozis adı verilen metabolik bir durum ortaya çıkar. Söz konusu bu durumu ortaya çıktığında ise vücut enerji için yağ yakma konusunda ciddi derecede çaba sarf etmeye başlar. Bunun yanı sıra karaciğerdeki yağları beyne enerji sağlayabilen kartonlara dönüştürür

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN