Plastik Su Şişeleri Donarsa Ve Ya Isınırsa Korkmalı Mıyız? Kanser Yapıyor Mu? Uzmanlar Son Noktayı Koydu

Plastik Su Şişeleri Donarsa Ve Ya Isınırsa Korkmalı Mıyız? Kanser Yapıyor Mu? Uzmanlar Son Noktayı Koydu

Tek kullanımlık su şişeleri donduğunda veya ısıya maruz kaldığında (örneğin bir arabada bırakıldıktan sonra), kimyasallar kaptan ve suya sızarak kanser riskinizi artırabilir mi?

Hepimiz plastikten yapılmış şeyler etrafında büyüdük ve asla sorgulamadık.

Çocukken sandviçlerimiz bile plastik beslenme çantalarına konurdu. Ancak, işler artık değişti. Artık temiz bir dünyada yaşamıyoruz. Her yerde toksinlerle çevriliyiz. içtiğimiz su, yediğimiz yemek, soluduğumuz hava, giydiğimiz kıyafetler, hatta uyuduğumuz şilteler.

HAMİLE BİR KADININ PLASENTASI İNCELENİNCE ÇIKANLAR KORKUTTU

Bir anne adayının plasentası incelenirse, sonuçlar hamile bir kadının vücudunda 300 veya 400'den fazla toksin gösterecektir. Bu ayrıca her bebeğin toksinlerle doğduğunu kanıtlar. Ortamı tamamen değiştirmek zor olabilir, ancak toksisiteye maruz kalmayı azaltmak için küçük adımlar atılabilir.

siseler.jpg

PLASTİK NEDEN TEHLİKELİDİR

FDA, plastiğin ısıtıldığında yaklaşık elli beş ila altmış farklı kimyasal maddeye sızdığını kabul etti. Yiyecekleri bir paket servis kabında ısıttığınızda veya plastik bir tabakta/kapta sıcak olarak servis ettiğinizde, süreç çeşitli kimyasalları (ve östrojen taklit eden hormonları) yemeğinizle karıştırır. Bu tür yiyecekleri yemek, PCOD, yumurtalık sorunları, meme kanserleri, kolon kanseri, prostat kanseri ve diğerleri gibi sağlık sorunlarına yol açabilecek hormonal dengesizlik yaratır.

sise.jpg

PLASTİK EN ÇOK NERELERDE KULLANILIYOR?

Günümüzde insanlar genellikle sıcak artıkları saklamak için plastik kaplar veya sıcak kahve içmek için strafor bardaklar kullanıyor. Kimyasalların yiyecek/içeceklerinize sızma süreci, başlamak için çok az ısı alır. Yiyecekler buzdolabında saklansa bile yiyeceklerin ısısı zarar verebilir.

MİKRODALGA İÇİN GÜVENLİ OLAN NEDİR?

Mikrodalga için güvenli sadece bir aldatmacadır. Bu, aynı zamanda plastikten yapılmış olan kasenin, erime noktasının ötesinde ısı ile bükülmeyeceği veya şeklinin bozulmayacağı anlamına gelir. Mikro güvenli bir kap kullanmak, kimyasalları çok iyi süzebilir. Yiyecekler brülörde ısıtılmalıdır. Mikrodalgadan sadece dört ila beş dakika daha fazla sürer.

Yemek yerken ve içerken alınacak önlemler Su içmeden önce suyu
plastik şişelerden aktarın. Cam şişelere veya paslanmaz çelik/bakır kaplara. Yiyeceklerinizi paslanmaz çelik veya cam kaplarda saklamaya başlayın. Kapınıza kadar getirmek yerine, yemek oymalarınızı tatmin etmek için bir restorana gidin. Evde yemek yemek istiyorsanız, kullanılan plastik kapların derecesini restorana sorun.

plastik-sise.jpg

ANNELER BEBEKLERİNİ PLASTİK ŞİŞELERDE BESLEMEYİ BIRAKMALI

Anneler bebek sütünü plastik şişelerde beslemeyi bırakmalıdır. Cam şişe, istenmeyen plastik maruziyetini önlemenin en iyi yoludur. Okul yemeklerini paketlemek için süslü plastik şeker kutuları kullanmayı bırakın. Basit paslanmaz çelik kutuları seçin.

Hormonları ve toksinleri taklit eden östrojenin yan etkileri
Erkeklerde düşük sperm sayısı veya düşük kaliteli sperm ile sonuçlanır. Prolaktin yüksek olduğunda bir kadının gebe kalması zordur. Bu da genç çiftlerde kısırlığa yol açar. Meme kanseri, tümörün bu spesifik hormon tarafından beslendiği östrojen baskın bir hastalıktır.

Plastik tabaklar düzgün yıkanmazsa geride kalan sabun kalıntısı son derece tehlikeli olabilir. Paslanmaz çelik, bakır veya pirinç kapların yıkanması daha kolaydır.

Plastiği hayatımızdan çıkarmak imkansız olabilir ama kullanımımızı azaltabilir ve en aza indirebiliriz. Bu yaşam tarzı değişikliği buna değecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN