Reflüyü tetikleyen yiyecekler nelerdir? Hassas midelerin uzak durması gereken ve reflüyü tetikleyen yiyecekler

Reflüyü tetikleyen yiyecekler nelerdir? Hassas midelerin uzak durması gereken ve reflüyü tetikleyen yiyecekler

Reflüye iyi gelmeyen yiyecekleri bilmeden tüketenlerin günleri zehir gibi geçerken bunun üzerine değerli okurlarımız için bilgilendirmelerde bulunduk. Mide hastalıklarından olan reflü bir nevi mide yanması olarak da bilinmektedir. Bunun üzerine reflüye iyi gelmeyen yiyecekler nelerdir? Reflü hastalığı olanlar hangi besinlerden uzak durmalıdır?

Mide yanması olarak bilinen reflü gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Hemen hemen herkeste bulunan reflü için önlemler alınması gerektiği ve ilerlememesi adına harekete geçilmesi gerektiği bilinmektedir. Bunun üzerine reflüye yol açabilecek ürünler nelerdir, reflüsü olanlar hangi yiyeceklerden uzak durmalıdır? sorularına yanıt haberimizde yer almaktadır

REFLÜYE NEDEN OLAN YİYECEKLER

Reflüyü tetikleyen besinler

BAHARALIK YİYECEKLER

Reflü rahatsızlığı bulunan kişilerin muzdarıp olduğu durum ise baharatlı yiyeceklerdir. Yemek borusunda yanıyormuş hissi verirken mideye de bir o kadar zarar vermektedir.

ŞEKER

Şeker vücutta en zor emilen besinlerden olurken kan dolaşımında büyük etkenidir. Sağlıksız bakteriler için besin haline gelen şeker içeriğine katkı maddeleri bulunması üzerine reflüye neden olabilecek besinlerdendir.

yumurta mideye iyi gelir mi?

YUMURTA

8 büyük gıda alerjileri arasında bulunan yumurta, birçok insan ise buna karşı intoleransı olduğu anlamına gelmektedir. Midesine rahatsızlık bulunanların ise uzak durması gereken başlıca besin yumurtadır.

DOMATES

Domateslerin içeriğinde bulunan asit midenin bir numaralı düşmanıdır. Reflü nöbetleri geçirenler için zararlı olan domates içeriğine sitrik ve malik asit bulundurur. Bu iki asit ise mide içerisinde çok fazla mide asidi üretilmesine neden olmaktadır.

GAZLI İÇECEKLER

Gazlı içeceklerin içeriğinde bulunan maddeler nedeniyle bazı ciddi özofagus rahatsızlıkları ortaya çıkmaktadır. Karbonatlaşmadaki baloncuklar midenin içinde genişlemesi ve kırılgan hal almasından dolayı LES kaslarının altında baskı oluşmaktadır.

reflü

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Tam yağlı süt ürünlerin insanların tokluk süresini uzatırken reflü şikayetinde bulunanların ise uzak durması gerektiği besin grubudur.

KIZARMIŞ YİYECEKLER

Sağlıklı yağ ya da sağlıksız yağlar kullanılarak kızartılan yiyecekler sindirim rahatsızlığına neden olmaktadır. Kızarmış ve yağlı yiyecekler  özofagus sinterinin gevşemesine ve devamında görevini yapmaması durumuna sürüklerken bu da belirli rahatsızlıklara neden olmaktadır. Midenin düşmanlarından olan kızarmış yiyeceklerin tercih edilmemesi tavsiye ediliyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN