Rengiyle de tadıyla da siyah çaya fark atıyor! Osmanlı'dan gelen gelenek: Faydalarını duyunca markete koşacaksınız

Rengiyle de tadıyla da siyah çaya fark atıyor! Osmanlı'dan gelen gelenek: Faydalarını duyunca markete koşacaksınız

Günün her öğününde içmeye alışık olduğumuz siyah çay tahtını hem farklı rengi hem farklı tadıyla bu çaya bırakabilir. Osmanlı’dan günümüze kadar gelen ve saraylarda sık sık tüketilen bu çayın faydalarını duyan koşarak markete gidecek. İşte detaylar…

Son zamanlarda oldukça popülerleşen bu içecek neredeyse siyah çayın yerini alacak. Hem tadından hem renginden hem de faydalarından dolayı her geçen gün daha fazla insan tarafından tercih edilmeye başlandı. İçeriğindeki zengin vitamin ve mineraller bu içeceğin ön plana çıkmasına neden oldu. Özellikle de Osmanlı döneminde tüketilmesi günümüzde de onun geleneksel bir hale gelmesine etki etti.

yeni-proje-57-001.jpg

ZENGİN C VİTAMİNİ İÇERİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Çoğu kişinin bildiği üzere kivi, en faydalı meyveler arasında yer alıyor. İçerisinde bulunan zengin C vitamini sayesinde insan sağlığına oldukça önemli yararlarıyla ön plana çıkıyor. Kivi, özellikle son dönemde yalnızca katı meyve olarak değil çayıyla da oldukça meşhur besinler arasına girdi. Günboyu'nda yer alan habere göre, Osmanlı döneminde de çay formunda tüketiliyor olması kişilerin daha fazla dikkatini çekti ve kivi çayının popüler hale gelmesine yol açtı.

Sadece C vitamini ile değil aynı zamanda lif, potasyum ve antioksidanlar sayesinde de vücudun etrafını adeta kalkan gibi saran etkiler gösteriyor. En önemli faydalarından biri ise bağışıklık sistemine verdiği destek olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-58-001.jpg

VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIYOR

C vitamini Açısından oldukça zengin bir meyve olan kivi bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için kişilerin hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde hücre hasarını en az seviyeye indiriyor ve yaşlanma sürecini yavaşlatıyor. Öte yandan içerisinde bulunan lif sayesinde sindirimi destekleyerek kabızlık gibi sindirim problemlerinin önüne geçiyor. Yine içerisinde bulunan potasyum, folat ve diğer mineraller ise kalp sağlığının daha iyi seviyelerde olmasına yardımcı oluyor.

yeni-proje-59-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN