Rutin çalışanlara sahurda bademli yoğurt tavsiyesi

Rutin çalışanlara sahurda bademli yoğurt tavsiyesi

Rutin çalıştığı için sahur yapmaktan kaçınanları uyaran Dr. Ümit Aktaş, “Omega-3 kaynağı badem gibi kuruyemişleri yoğurla karıştırıp yatmadan hazırlayın. Karışımı sahurda tüketin” dedi.

Rutin çalıştığı için sahuru atlayanları uyaran Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş , “Sahura kalkmadan oruç tutarsanız ertesi gün işinize, gücünüze odaklanamaz, günü açlık ataklarıyla boğuşarak geçirirsiniz. Hâl böyle olunca da iftarda yemeklere saldırmanız kaçınılmaz olur” dedi.

Aktaş, gece yatmadan önce hazırlanabilecek, uykuyu fazla bölmeden yenilebilecek sahur seçeneklerini ise şöyle sıraladı:

“Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir kaynak olan badem, ceviz ya da fındık gibi kuruyemişleri kabaca dövüp ev yoğurdunun içine ekleyip, karışımı gece yatmadan önce hazırlayıp sahurda yiyebilirsiniz. İki yumurta haşlayıp dörde bölün. Bol sızma zeytinyağlı bir mevsim salatasının içine ekleyip sahurda yemek üzere hazır edin. Yeşil mercimek, nohut ve kuru fasulyeyle hazırlanmış salatalar harika birer sahur yemeğidir. Akşamdan haşlayıp maydanoz, dereotu ve bol sızma zeytinyağı ile salata haline getirin. Hatta Ramazan ayı boyunca dolabınızda hep haşlanmış yeşil mercimek, nohut ve kuru fasulye bulunsun. Bunları salatalara ekleyerek iftarda da tüketebilirsiniz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN