Saçları sarmaşık gibi uzatmanın formülü burada! Saç dibinize bakınca şaşırmayın: Bir haftada etkisini belli ediyor

Saçları sarmaşık gibi uzatmanın formülü burada! Saç dibinize bakınca şaşırmayın: Bir haftada etkisini belli ediyor

Uzun saç sevenler, saçı hızla uzasın isteyenler artık derin bir nefes alabilir. Saçları sarmaşık gibi uzatmanın formülü burada! Saç dibinize bakınca resmen şaşkına döneceksiniz. Bir haftada bile etkisini belli ediyor. İşte saçları hızla uzatacak o yöntem…

Saçlarınız doğal yollarla hızla uzasın istiyorsanız çözüm o kadar da uzakta değil. Mutfağınızda bulunan bazı malzemeler sayesinde daha sağlıklı ve uzun saçlara sahip olabilirsiniz. Hem saç köklerinizi besleyebileceğiniz hem de hızla uzamasını sağlayabileceğiniz bazı maskeler var. Üstelik bu maskeleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Sadece bir haftada bile etkisine inanamayacaksınız.

SAÇLARINIZ DOĞAL YOLLARLA HIZLA UZASIN

Piyasada saç uzaması için satılan birçok kimyasal bulunuyor. Şampuanlar, kremler ve maskeler saçlarınızı hızlı uzatacak vaatlerle sizlere sunuluyor. Lakin siz doğal yolları tercih etmek istiyorsanız deneyebileceğiniz birkaç yöntem var. Gelin evde kolayca hazırlayabileceğiniz saç maskelerine bir göz atalım.

yeni-proje-2-006.jpg

YUMURTALI VE BALLI SAÇ MASKESİ

Yumurta, B kompleksi vitaminleri, proteinler ve mineraller açısından oldukça zengin bir besindir. Öte yandan saç sağlığını korumada etkili yönleri de vardır. Yumurtanın içinde bulunan bileşenler saç sağlığınızı korur, saçlarınızı güçlendirir ve saç dökülmesinin önüne geçer. Öte yandan saç uzamasına ve yeni saçların çıkmasına da yardımcı olur.

Yumurtalı ve ballı saç maskesi yapmak için ilk olarak bir kasenin içine bir adet yumurta kırın. Daha sonra üzerine bir yemek kaşığı bal ekleyin. Bu karışım pürüzsüz bir macun halini alana kadar karıştırın. Karıştırma işlemi sona erdikten sonra saçlarınıza uygulayarak 15 dakika bekletin. Durulama işlemini saçlarınızdaki yumurta kokusu geçene kadar yapın.

yeni-proje-008.jpg

MUZ SAÇ MASKESİ

Muz oldukça sağlıklı bir meyve olmasının yanı sıra içeriğindeki potasyum sayesinde saç kırılmalarını önler ve uzamasında etkili bir rol oynar. Hindistan cevizi ise içerisinde bulundurduğu antioksidanlar sayesinde saçlar için kurtarıcı bir besindir.

Hindistan cevizi yağını ve olgunlaşmış bir muzu beraber karıştırarak saçınıza ve saç derinize uygulama yapın. Bir süre beklettikten sonra saçlarınızı durulayın.

yeni-proje-1-008.jpg

ARGAN YAĞI İLE SAÇLARINIZ GÜÇLENSİN

Argan yağı, saç bakımında sıklıkla kullanılan bir maddedir. İçerisinde bol miktarda A ve E vitamini bulundurduğu için saçların hızla uzamasına, saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olur. Öte yandan kepeğe ve saç kuruluğuna iyi gelen argan yağı, düzenli kullanımda yeni saç oluşumunu da sağlar.

Yatmadan önce bir maske gibi saçınıza argan yağı sürerek bir gece beklettiğiniz takdirde mucizevi etkilerini kısa süre içinde görebilirsiniz. Ayrıca iki ila üç haftada bir bu maskeyi saçınıza uygulayın ve sağlıklı saçlara kavuşun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN