Sağlık Bakanı Koca'dan 'X hastalığı' açıklaması

Sağlık Bakanı Koca'dan 'X hastalığı' açıklaması

Dünya Sağlık Örgütü, X hastalığı'nı yeni bir salgın olarak açıklamış ve Kovid-19 salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini bildirmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından X hastalığına ilişkin, "Gerçek hayatta karşılığı yok. Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun." mesajı paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, yeni bir salgın olarak açıkladığı ‘X hastalığı’ konusunda uyarıda bulunmuş ve Kovid-19 salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini olabileceğini söylemişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,sosyal medya hesabından X hastalığına ilişkin açıklamada bulundu.

'GERÇEK HAYATTA KARŞILIĞI YOK'

Koca, X hastalığını 'Farzımuhal Hastalık' olarak nitelendirerek şunları söyledi:

"DSÖ’nün verdiği isimle X hastalığı. Gerçek hayatta karşılığı yok. İleride bir gün bir salgın yaşanacak olursa, ona hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor. Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN