Sağlıkta uzaktan değerlendirme sistemi başlıyor! Artık hastaneye gitmenize gerek yok: Onun da kolayı geldi

Sağlıkta uzaktan değerlendirme sistemi başlıyor! Artık hastaneye gitmenize gerek yok: Onun da kolayı geldi

Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında yapılan yeni düzenlemeye göre artık hastanelerde uzaktan hasta değerlendirme hizmeti başlayacak. Hastaneye gitmenize resmen gerek kalmayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

21 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme doğrultusunda Sağlık Uygulama Tebliği’nde bazı değişiklikler meydana geldi. Buna göre hastanelerde uzaktan hasta değerlendirme uygulaması başlayacağı bildirildi.

yeni-proje-23-003.jpg

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Yapılan düzenlemeye ilişkin olarak 21 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete’de şu ifadelere yer verildi:

MADDE 3- Aynı tebliğin 2.1.1 numaralı maddesine aşağıdaki alt madde eklenmiştir.

"2.1.1.B - Uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetleri

  1. Sağlık Bakanlığınca yayımlanan "Uzaktan Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Hakkında Yönetmelik " doğrultusunda Sağlık Bakanlığı denetiminde, MHR.S' den randevu almış ve "Uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetleri" nin takip ve kontrolünü (kimlik doğrulama, kişisel verilerin korunması vb.) yapmak üzere oluşturulmuş olan sistem tarafından Kuruma bildirilen kişilere; Sağlık Bakanlığına bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucuları bünyesinde polikliniklerde mesai saatleri içinde uzman hekimler tarafından, uzaktan sağlık hizmetinin elverdiği ölçüde muayene, tetkik sonuçlarının, klinik bulguların değerlendirilmesi, izlenmesi, tedavi ve ilaç yönetimi yapılması, teşhis edilmiş olan kronik hastalık kontrolü, e-reçete ve e-rapor düzenlenmesi olarak verilen sesli ve görüntülü sağlık hizmetleridir."

yeni-proje-24-003.jpg

SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ SAĞLIK HİZMETİ

Bu değişiklikle beraber hastanelerde artık yeni döneme geçiliyor. Öyle ki MHRS’den randevu alan hastalar uzman hekimler tarafından uzaktan kontrol edilecek. Söz konusu bu sistemi Sağlık Bakanlığı kuracak. Hekimler hastalarına sesli ve görüntülü sağlık hizmeti sunabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN