Sakın bunu yapmayın! Elma yerken yapılan en büyük hata...

Sakın bunu yapmayın! Elma yerken yapılan en büyük hata...

Elma kabuğu çok daha besleyici ve sağlıklıdır, bu yüzden kabuğunu soyma hatası yapıyorsanız, hemen durun ve kabukları çöpe atmayın.

“Günde bir elma doktoru uzak tutar” sözünü hepimiz duymuşuzdur. Aslında, düzenli olarak elma yemek çok sağlıklıdır. Hatta Finlandiya'da yapılan bir araştırmaya göre, dünyanın en düşük diyabet, kalp hastalığı ve kanser oranlarına sahipti insanlarının haftada beş elma yediği ortaya çıktı. Ama elma kabuğunu soyma hatasını yapmamalısınız.

1. ELMA KABUKLARI LİF BAKIMINDAN ÇOK ZENGİNDİR

Bir elmanın kabuğu, lifin çoğunu içerir. Lif sizi daha uzun süre tok tutar, açlık sancılarından ve isteklerden kaçınmanıza yardımcı olur. Lif ayrıca karaciğer sağlığının korunmasına yardımcı olur ve bu da kemik sağlığının korunmasını sağlar. Lif, sindirime yardımcı olduğu için diyabetik bireyler için de avantajlıdır.

2. AKÇİĞER SAĞLIĞINI ZIRH GİBİ KORUR

Elma kabuğu, ciğerlerinizi ve kalbinizi bir dizi hastalıktan koruyan güçlü bir anti-inflamatuar bileşik olan quercetin içerir. Sırf bu nedenle elmayı kabuğu ile yemelisiniz.

3. KALBİNİZİN SAĞLIĞINI KORUR

Elma kabuğundaki polifenollerin sağlıklı bir kalp için kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmenin yanı sıra damar esnekliğini artırmaya yardımcı olduğu testlerde ortaya çıkmıştır.

4. ELMA KABUĞU KİLO VERMENİZE YARDIM EDER

Elma kabuğunun yüksek lif içeriği sizi daha uzun süre tok tutar ve aşırı yemeyi önler . Sonuç olarak, kalori tüketimi azaltılacak ve kilo kaybı gerçekleşecektir. Ayrıca, deride bulunan polifenollerin glikoz ve yağ emilimini engellediği ve kilo vermeye neden olduğu gösterilmiştir.

5. ELMA KABUĞU VİTAMİNLERLE DOLUDUR

Elma kabuğunda A, C ve K vitaminleri bulunur. Ayrıca, tümü genel sağlık için faydalı olan potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi temel mineralleri içerir. Tüm bu besinler kalbinizin, sinirlerinizin, beyninizin, cildinizin ve kemiklerinizin sağlığına katkıda bulunur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN