Salgın geri mi dönüyor? Uzman isim Kovid-19 için uyardı

Salgın geri mi dönüyor? Uzman isim Kovid-19 için uyardı

Geçtiğimiz yıllarda dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgının olumsuz etkileri devam ediyor. Son günlerde sayılarında artış yaşanan grip vakalarıyla birlikte akıllara yeniden bir salgının başlayıp başlamayacağı sorusunu getirdi. Prof. Dr. Müftüoğlu, “Kâbusun geri dönmesi en azından şimdilik söz konusu değil. Değil ama tedbirli olmamızda da fayda var” ifadeleriyle vatandaşları uyardı.

Dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını yeni varyantlarıyla tehdit olmaya devam ediyor. Yeni varyant Eris ile vatandaşlarda Kovid-19 salgınının ilk zamanlarına dönme korkusu başladı.

'TEDBİRLİ OLMAKTA FAYDA VAR'

Hürriyet gazetesinde salgına dair açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, vatandaşları tedbirli olması konusunda uyardı. Müftüoğlu, “Kovid kâbusu geri mi dönüyor?” sorusuna yanıt vererek, “Bilelim ki en azından şimdilik ciddi bir COVID virüsü saldırısıyla ya da COVID salgını tehdidiyle karşı karşıya değiliz. COVID virüsü tabii ki kaybolup gitmedi, varlığını hâlâ ve ısrarla sürdürüyor. Ve yine bilelim ki sürdürmeye de devam edecek, o da diğer pek çok kış virüsü gibi (inflüenza, parainflüenza, rhinovirus, RSV...) “kış virüs takviminde” yerini çoktan aldı. Bizimle birlikte yaşamını sürdürecek. Fırsat buldukça da varlığını bize hissettirecek, bizi hasta edecek" ifadelerini kullandı.

1kapak.jpg

'GERİ DÖNMESİ ŞİMDİLİK SÖZ KONUSU DEĞİL'

Müftüoğlu, "Yaklaşan kışla birlikte diğer kış virüslerine bağlı enfeksiyonlar gibi COVID-19 mutasyonu virüslere bağlı enfeksiyonlarda da artışlar, hızlanmalar, yoğunlaşmalar görülebilecek. Yapmamız gereken işler, almamız gereken tedbirler ise yine her kış yaptıklarımızdan pek de farklı olmayacak. Ama bu ve önümüzdeki birkaç kış için eskiye oranla biraz daha tedbirli olmamız, ağız, burun, boğaz ve el hijyeni/temizliği ve korunması bakımından biraz daha dikkatli davranmamız, hassasiyet düzeyimizi bir değil birkaç tık daha arttırmamız gerekiyor.

Çok şükür henüz kâbusun geri dönmesi en azından şimdilik söz konusu değil. Değil ama tedbirli olmamızda da fayda var. Özellikle enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının ve Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarını dikkatle izlememiz gerekiyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN