Serum almış kadar etkili! Ne kimyasal var içinde ne zararlı madde, Bal ile karıştırınca hastalıktan eser kalmıyor

Serum almış kadar etkili! Ne kimyasal var içinde ne zararlı madde, Bal ile karıştırınca hastalıktan eser kalmıyor

Hastalıklara karşı çoğu insan bitkisel çözümlere yönelirken geçmişten günümüze gelen bazı karışımlar doğal antibiyotik olarak kullanılıyor. Hele ki bu karışım serum kadar etkili! Bal ile karıştırıp tükenince hastalıktan eser kalmıyor.

Tıbbın babası İbn-i Sina, asırlar önce yaptığı sağlıklı karışımları ile günümüzde hala konuşuluyor. Hem geleneksel tıpta hem de insanların günlük hayatında kullanılan doğal yöntemlerin çoğu ise asırlar önce kullanılıp günümüze kadar gelmiştir. Bunlardan biri de neredeyse serum kadar etkili o karışım. Söz konusu karışım için ihtiyacınız olan tek şey ise sarımsak ve bal...

ASIRLAR ÖNCE SARIMSAĞIN FAYDALARINI ANLATMIŞ

Posta'da yer alan habere göre, İbn-i Sina, El-Kanun Fi't Tıbb kitabında sofralarımızdan eksik olmayan sarımsağın güçlü etkilerinden söz ediyor. Modern tıbbın da örnek aldığı büyük deha, sebzelerin, bitkilerin, meyvelerin ve besinlerin hiç bilinmeyen kullanım alanlarını deneyerek ve ortaya çıkanları tek tek not almış. Bunlardan biri de sarımsaktır. Tıbbın babası İbn-i Sina, sarımsağın insan vücuduna olan faydalarını şöyle sıralamış...

yeni-proje-8.jpg

DİŞ AĞRISINA İYİ GELİYOR

Sarımsağı pişirdikten sonra gargara yaparsanız diş ağrısına iyi geliyor.

CİLT SAĞLIĞI İÇİN BİRE BİR

Yabani nane ile pişirilen ve içilen sarımsak, vücudu içeriden temizlerken cilde sürüldüğünde ise cildi güzelleştiriyor.

yeni-proje-7.jpg

BAL İLE TÜKETİLİNCE ŞİFA DEPOSU OLUYOR

Dövülmüş sarımsağı bal ile karıştırıp tüketirseniz balgamı söker. Lakin hamileler ve yaşlılar doktorlarına sormadan denememelidir.

yeni-proje-6.jpg

SARIMSAĞIN İNSAN VÜCUDUNA FAYDALARI

Sarımsak, içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde vücut için oldukça önemlidir. İçindeki B6 ve C vitamini yanı sıra selenyum ve lif kaynağıdır. Bu sayede bağışıklığı güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır.

yeni-proje-5.jpg

Bunların yanı sıra kolesterol seviyesini düzenlerken kan basıncını düşürür ve kalp hastalıklarına karşı önlem alıcı niteliktedir.

Tük bunların yanı sıra kemik sağlığına iyi gelir, karaciğeri korur ve kanser riskini azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN