Sinüsleri olduğu gibi boşaltıyor! İbrahim Saraçoğlu iltihabı temizleyip, tıkanıklıktan kurtulmanın en etkili yolunu açıkladı

Sinüsleri olduğu gibi boşaltıyor! İbrahim Saraçoğlu iltihabı temizleyip, tıkanıklıktan kurtulmanın en etkili yolunu açıkladı

Günlük hayatı bile etkileyen sinüzit birçok insanın şikayetçi olduğu konuların başında geliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ise bu konuya ilişkin önemli bilgilendirmelerde bulundu. Sinüsleri olduğu gibi boşaltıyor! İbrahim Saraçoğlu iltihap temizleyip, tıkanıklıkta kurtulmanın en etkili yollarını açıkladı işte konuya ilişkin detaylar…

Sabahları uyandığınızda, inanılmaz bir baş ağrısı üstüne bir de burun tıkanıklığı ne yazık ki sinüzit belirtileri arasındadır. Günlük hayatı bile inanılmaz derecede etkileyen bu problem bir yandan nefes alma zorluğuna yol açarken bir yandan da sürekli olarak baş ağrılarını tetiklemektedir. Peki sinüzitten nasıl kurtulunur? Sinüsleri boşaltmak için ne yapmak gerekir? Uzman isim İbrahim Saraçoğlu konuya ilişkin önemli önerilerde bulundu.

SİNÜZİTE NE İYİ GELİR?

Doktorların tavsiye ettiği ilaçlar ile de tedavi edilen sinüzit, doğal yollarla da tedavi edilebilir. Şifalı bitkileri günlük hayatınıza adapte ederek sinüzitin etkilerinden kurtulabilirsiniz. Peki hangi bitkisel tedaviler işe yarar? İşte sinüzit için kullanabileceğiniz bazı bitkisel öneriler…

yeni-proje-1-004.jpg

Papatya: bir tutam kurutulmuş papatya ile buhar banyosu yaptığınız takdirde solunum yollarınız açılacaktır. Uzman isim İbrahim Saraçoğlu sinirli şikayeti yaşayan kişilere papatyayı kesinlikle tavsiye etmektir. Banyo yapmanın yanı sıra sıcak suda kaynattığınız papatyayı kopyalayabilirsiniz bunun için ilk olarak papatyayı su da demelisiniz ve bir havlu ile başınızı sarı papatyanın buharını içinize çekmelisiniz.

Okaliptüs Yağı: sinüzitin izin arttığı dönemlerde bir kulak çubuğu yardımı ile okaliptüs yağını burnunuzun içine sürebilirsiniz. Daha sonra derin bir nefes alarak hem baş ağrısından hem de burun tıkanıklığından kurtulabilirsiniz.

yeni-proje-2-003.jpg

Zencefil Çayı: zencefil birçok hastalığa iyi gelmesinin yanı sıra mikropları öldürmekte etkilidir. Dolayısıyla sinüzit ağrısını ve sinüzit akıntısını da geçirebilir. Bunun için düzenli şekilde zencefil suyu tüketebilirsiniz.

Soğan suyu: Soğan ve sarımsağın sağlık açısından önemi uzmanlar tarafından da sık sık söylenmektedir. Soğan suyunu da sinüzitin bizden kurtulmak için kullanabilirsiniz. Antibiyotik etkisi gösterecek olan soğanı kaynatarak içebilirsiniz. Öte yandan soğanın kaynadığı sudaki buharı solumak sinirlerinizi açacaktır.

yeni-proje-001.jpg

Sarımsak: Bakteri ve virüslerden kurtulmak için sarımsak olmazsa olmaz bir antibiyotiktir. Sarımsağı yemeklerinize ekleyerek ya da çiğ halde tüketerek sinüzit, öksürük, baş ağrısı gibi sıkıntılardan kurtulabilirsiniz.

Zerdeçal: Vücudunuzu ele geçirmeye çalışan mikroplardan zerdeçal aracılığı ile kurtulabilirsiniz. Zerdeçal, iltihapları ortadan kaldırmakta oldukça başarılıdır. Sinüslerde oluşan iltihaplardan kurtulmak için balla ya da ılık suyla karıştırdığınız zerdeçalı düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN