Siyah noktalara veda zamanı geldi! Tek bir yöntemle saniyeler içinde yok edin… Korelilerin popüler yöntemi ifşa oldu

Siyah noktalara veda zamanı geldi! Tek bir yöntemle saniyeler içinde yok edin… Korelilerin popüler yöntemi ifşa oldu

Cilt bakımına önem veren kişilerin en çok sorun ettiği konu siyah noktalardır. Ama artık siyah noktalara veda etme zamanı geldi! Tek bir yöntemle saniyeler içinde yok edin… Korelilerin o popüler yöntemi resmen ifşa oldu.

Cilt problemlerinden biri olan siyah noktalar kurtulması en zor sorunlardan biridir. Ama bu yöntemle artık kolayca siyah noktalara veda edebileceksiniz. Sadece birkaç dakika ayırmanız yeterli. Korelilerin o popüler yöntemi ile siz de siyah noktalardan kurtulun.

SİYAH NOKTA OLUŞUMU NEDEN OLUR?

Siyah noktalar, sağlıksız ve yağlı besinlerden, hava kirliliğinden, güneş kremlerinin temizlenmemesinden, düzenli bakım yapmamaktan meydana gelebilir. Ama bunlar etkenlerden sadece bazılarıdır. Öte yandan genetik etkenler de siyah noktaya yol açabilir.

bakim.jpg

Siyah noktalar her ne kadar baş belası gibi görünse de düzenli bakımla ortadan kaldırılabilir. Bunun yanı sıra Korelilerin bir metodu ile sadece 15 dakika içinde siyah noktalara elveda edebilirsiniz. Bu yöntemi denedikten sonra daha önce denemediğinize pişman olacaksınız.

FİDDY METODU İLE SİYAH NOKTALARI BİTİRİN

Kore cilt bakım bloggerı Fiddy Snails tarafından oluşturulan Fiddy metodu, dakikalar içinde siyah nokta ve kirlerden arınmanıza yardımcı oluyor.

Üç aşamadan oluşan bu yöntemin temel amacı cildi derinlemesine temizlemek. Ama dikkat edilmesi gereken nokta ise bu yöntemin çok sık değil sadece haftada bir kez uygulanması gerektiği.

bakim2.jpg

Bu metot sayesinde cilt bariyerinize zarar vermeden, cildin pH dengesini bozmadan derinlemesine temizlik yapabileceksiniz. Oldukça basit bir uygulama şekli olan metot sayesinde gözeneklerden de kurtulabilirsiniz.

BİRİNCİ ADIM

İlk olarak cildinizi güzelce temizlemeniz gerekiyor. Çünkü cildi kirden arındırmak oldukça önemli bir aşama. Yüzünüzü temizledikten sonra BHA yani salisilik asitli bir tonik gerekiyor. Bu toniği bir pamuk yardımı ile yüzünüze uygulayıp 15 dakika beklemelisiniz.

bakim3.jpg

İKİNCİ ADIM

İkinci adımda yüzünüze sürdüğünüz toniği yıkamadan cildinize bir kil maskesi sürmelisiniz. Bu esnada kullandığınız malzemelerin kendi cilt tipinize uygun olduğundan emin olun. Kil maskesini kuruyana kadar beklettikten sonra ılık su ile durulama işlemine geçebilirsiniz.

bakim4.jpg

ÜÇÜNCÜ ADIM

Son adımda ise yağ bazlı bir temizleme jeli ya da suyu kullanmanız gerek. Bu yağı 15 dakika cildinizde bekletip ardından 5 dakika masaj yapıp suyla durulamalısınız.

Tüm bu aşamalar bittikten sonra cildinizin parladığını ve gözeneklerinizin temizlendiğini göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN