Siz uyurken vücudunuz çatır çatır yağ yaksın! Biz değil uzmanlar söylüyor: Bunu yapanlar gece de kilo verecek

Siz uyurken vücudunuz çatır çatır yağ yaksın! Biz değil uzmanlar söylüyor: Bunu yapanlar gece de kilo verecek

Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı ideal kilodan geçiyor. Fazla kilolardan kurtularak sağlıklı bir bedene sahip olmak ise günlük uygulanacak basit yöntemlerle oldukça kolay. Öyle ki bunu uyurken bile yapmanız mümkün. Peki, uyurken nasıl kilo verilir? İşte cevabı…

İdeal kilonuza göre fazlalıklarınız varsa ancak bu fazla kilolarınızdan nasıl kurtulacağınızı bir türlü bilmiyorsanız çözümü çok basit. Öyle ki günlük uyku ihtiyacınızı karşılarken bile fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Peki nasıl mı? İşte, siz uyurken vücudunuzun çatır çatır yağ yakacağı yöntemler…

UYURKEN NASIL KİLO VERİLİR?

Uyurken kilo vermek istiyorsanız uyku sürenizi ve kalitesini artırmaya dikkat etmelisiniz. Bu yüzden karanlık bir ortamda uyumak büyük önem taşıyor. Çünkü karanlıkta uyumak melatonin hormonunu artırıyor ve growth hormonunu da destekliyor. Ayrıca kitap okuyarak uykuya geçmeyi de deneyebilirsiniz.

uyurken-nasil-kilo-verilir-1.jpg

Her gece özellikle 23:00’dan önce uyumaya özen göstermeniz de gerekiyor. Ancak uyku sorununuz varsa B1 vitamini takviyesi almalısınız. Özellikle bel ve sırt ağrısı sorunu yaşayanların ise D3 takviyesine mutlaka başvurması gerekir. Uyku esnasında sürekli uyanmak ise kortizol seviyesinin yüksekliğinden kaynaklanır. Bu kişilerin de çinko desteği alması tavsiye edilir.

uyurken-nasil-kilo-verilir-2.jpg

Uyurken kilo vermek için uzmanların verdiği tavsiyeler ise şunlardır:

  • Nefese odaklanın. İyi bir nefes derin uykunun en önemli faktörüdür.
  • Stresten oldukça uzak durun.
  • Sık sık idrarınız geliyorsa ketojenik ya da aralıklı oruç gibi beslenme metotlarını tercih edebilirsiniz. Ayrıca geceleri geç saatlerde yemek yemeyi bırakın.
  • 19.00 sonrasında bir şey yemeyin.
  • Yoğun, kısa süreli, bol dinlenmeli egzersizler yapın.
  • Geceleri protein, karbonhidrat ve şekerli besinlerden uzak durun.
  • Kronik rahatsızlığın yoksa antrenman öncesi ve sonrasında beslenmemeye dikkat edin.
  • Gün içinde egzersiz yapıyorsanız ve vitamin kullanıyorsanız mutlaka uykudan 4 saat önce alın.
  • Niasin ile arginin growth hormonu kullanın.
  • Alkol tüketiyorsanız bu alışkanlıktan uzak durun. Alkol, vücudun REM frekansına geçmesini engeller.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN