Soğan ve sarımsağa rakip! Doğadan gelen en güçlü antibiyotik: Öksürüğü şıp diye kesiyor, sarımsaktan 30 kat daha fazla etkili

Soğan ve sarımsağa rakip! Doğadan gelen en güçlü antibiyotik: Öksürüğü şıp diye kesiyor, sarımsaktan 30 kat daha fazla etkili

Soğuk havalar ile birlikte artış gösteren salgın hastalıklar vatandaşları doğal ilaçlara yönlendiriyor. Soğan, sarımsak ya da limon gibi antibiyotiklere davranan vatandaşlara 2000 yıllık sır geldi. İbni Sina'nın en güçlü antibiyotik olarak işaret ettiği o ürün yıllardır geleneksel tıpta kullanılıyor. İşte sarımsaktan 30 kat daha etkili o antibiyotik kaynağı…

Kuru öksürük ve boğaz ağrısı kabusunuz olmasın. Günlerce süren hastalıklara karşı büyük bir şifa sağlayan o ürün İbni Sina'nın 2000 yıllık defterinden çıktı. Doğadaki en güçlü antibiyotik kaynağı olarak bilinen soğan ve sarımsağın rakibi kekik oldu. Enfeksiyonlara karşı Hayat kurtarıcı bir ürün olarak görülen limon bir gün sarımsak ve yeşil çaya bir de kekik eklendi. Limon ve sarımsaktan bakteri ve mantarları öldürmede 30 kat daha güçlü olan kekik ve kekik yağı geleneksel tıpta da sık sık kullanılıyor.

DOĞADAKİ EN GÜÇLÜ ANTİBİYOTİK

Doğanın eşsiz mucizeleri sağlık üzerindeki etkilerini göstermeye devam ediyor. Dünyadaki en etkili doğal antibiyotik olarak kanıtlanan kekik yağının antioksidan olarak yeşil çaydan 3,37 kat daha güçlü olduğu görülmektedir. İbni Sina'nın şifa kitabında sıklıkla yer alan kekik çeşitli hastalıklarla başa çıkabilmenin ve antibakteriyel ve anti fungal etkiye sahip olan yapısıyla raf ömrü uzun olan şifalı bitkiler arasında yer almaktadır.

kekik-uretimi.jpg

KEKİĞİN FAYDALARI NELERDİR?

Yemeklere tat veren kekik aynı zamanda büyük bir şifa kaynağıdır. En güçlü antibiyotik olarak bilinen kekiğin başlıca faydaları şu şekildedir:

kekik.jpg

  • Karvakrol zengin olan kekik antibakteriyel ve antifungal etkiye sahiptir.
  • Besinlerin raf ömrünü uzatır.
  • Hazımsızlık, mide yanmaları ve mide ağrısı gibi şikayetleri azaltır.
  • Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonu ve ilişkili öksürüklerde etkilidir.
  • Bronşit, astım gibi hastalıklara iyi gelmektedir.
  • İdrar söktürücü özelliğine sahiptir.
  • Sinir sistemine fayda sağlayarak rahatlatır.
  • Kas ve kemik ağrılarına iyi gelmekte olup gut, romatizma, kas ağrılarına karşı faydalı olduğu belirtilmektedir. .
  • Yapılan araştırmalarda kötü kolesterolün düşmesine yardımcıdır.
  • Vücutta bulunan dopamin ve serotonin seviyelerini arttırır. Bu iki hormon depresyonu önleyici hormonlar olması sebebi ile sinir sistemine karşı faydalıdır.
  • Yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde kansere ve tümörlere karşı da savaşır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN